Eraković: Na Farska Ostrva idemo sa samo jednim ciljem

Vezista Sutjeske Novica Eraković vjeruje u prolaz u 3. kolo kvalifikacija za Ligu konferencija, iako je njegov tim ostavio skroman utisak u prvom meču protiv Klaksvika (0:0)

5235 pregleda 19 komentar(a)
Eraković na prvoj utakmici sa Ludogorecom, Foto: Ludogorets
Eraković na prvoj utakmici sa Ludogorecom, Foto: Ludogorets

Blijedih 90 minuta, bez prave prilike, bez kreativnosti i konkretne akcije u napadu, bez postignutog gola - Sutjeska u prvom meču drugog kola kvalifikacija za Ligu konferencija protiv Klaksvika nije pokazala mnogo i sa 0:0 ide na revanš, koji je naredne srijede na Farskim Ostrvima.

Crnogorski šampion može i da bude zadovoljan rezultatom, jer su Farani imali bolje šanse - pred kraj prvog poluvremena Vladan Giljen se istakao kod šuta Andreasena, a onda je u 95. minutu isti igrač pogodio prečku. Gosti su, bez dileme, ostavili bolji utisak, bili su mnogo bliži trijumfu na DG areni.

U svakom slučaju, pred revanš na Farskim Ostrvima ne može da se kaže da je Sutjeska favorit. Nije bila ni prije podgoričkih 90 minuta, ali je postojala nada da bi ekipa ofanzivnijim, hrabrijim pristupom mogla da stekne zalihu pred revanš.

- Odigrali smo lošu utakmicu. Nije bila naša noć. Ali, ne treba da tugujemo i podlegnemo pritisku, rezultat je i dalje aktivan - rekao je za “Vijesti” vezista Sutjeske Novica Eraković.

Sutjeska za 270 minuta evropskog fudbala nije postigla gol, ali nije ni zaprijetila protivnicima, sem na momente (Vuk Striković je u revanšu protiv Ludogoreca pogodio prečku, isti igrač je imao veliku šansu i prije dvije noći). Ako je rezultat protiv Bugara realan, onda je bilo za očekivati da se mreža Farana makar jednom zatrese i da ekipa napravi solidan kapital pred revanš.

Eraković smatra da nikšićki “plavi” mogu da prođu u narednu rundu. Istog mišljenja bio je i trener Milija Savović, koji je nakon meča kazao da vjeruje u plasman u 3. kolo.

- Na Farska Ostrva idemo sa jednim ciljem - da prođemo u naredni krug. Protivnik se na “DG areni” dobro branio, nismo uspjeli da slomimo otpor Klaksvika u prvom meču, što ne znači da nećemo na Farskim Ostrvima - smatra vezista Nikšićana.

Rival je, ipak, sada bliži prolasku, iako nema nikakvu prednost pred revanš.

- Vidi se da je Klaksvik dobra ekipa. Farani su disciplinovani, u prvenstvu su na čelu tabele, poslije 15 kola imaju 14 pobjeda i remi. Nisu ekipa za potcjenjivanje - oprezan je Eraković.

Između dva meča sa Klaksvikom crnogorski šampion kreće u odbranu titule. Meridianbet crnogorska fudbalska liga počinje sjutra, a Sutjeska na startu u Bijelom Polju igra sa Jedinstvom.

- Mislim da bismo na Farskim Ostrvima mogli da imamo više prostora za kontranapade, jer smo u Podgorici uslovljeni da moramo da napadamo i dobijemo. Ova ekipa ima kvalitet da igra na kontru. Moraćemo da odbranimo veliki broj prekida, oni su opasni i kada izvode aute, moraćemo da reagujemo brzo. Vjerujem da imamo kvalitet da se izborimo sa svime - rekao je nakon meča sa Klaksvikom Milija Savović, trener Sutjeske.

Bonus video: