Jedinstveni crnogorski fudbaler završio karijeru: Milan Đurišić - od 2006. do 2022. u CFL

Jedinstveni crnogorski fudbaler nakon 16 godina igranja u CFL odlučio da se posveti trenerskom poslu

8286 pregleda 2 komentar(a)
Milan Đurišić, Foto: FK Iskra/Facebook
Milan Đurišić, Foto: FK Iskra/Facebook

Naredna sezona crnogorskog klupskog fudbala biće drugačija od prethodnih 16 - na terenima CFL neće biti Milana Đurišića.

Jedinstveni crnogorski fudbaler je završio igračku karijeru - Đurišić je odlučio da se povuče i da ostane upamćen kao jedini fudbaler koji je nastupao u svim do sada odigranim šampionatima Crne Gore od 2006. godine.

Đurišić (35) minulih 16 godina je bio akter na domaćoj sceni, sa samo jednom kratkom pauzom, kada je u drugom dijelu sezone 2010/2011. igrao za Rijeku. Mogao je i da ostane u hrvatskom klubu, možda sada može i da žali za odlukom da se vrati, ali izabrao je drugačiji put i ostavio trag kod kuće.

Dijete je Budućnosti, za koju je debitovao kao tinejdžer u ligi SCG, s kojom je osvojio prvu klupsku titulu 2008. godine, a za koju je nastupio na preko 200 mečeva (2003-2010, 2017-2019).

S OFK Titogradom, tadašnjom Mladosti, bio je i šampion (2016) i osvajač Kupa Crne Gore (2015). Igrao je za Lovćen i Mogren, a posljednje četiri godine proveo je u dresu Iskre. Ukupno, na crnogorskim terenima odigrao je više od 500 mečeva.

Bio je omladinski reprezentativac SCG, pamti se gol za pobjedu reprezentacije nekadašnje države u duelu s Engleskom 2006. godine, kada je matirao Džoa Harta za 1:0. Upisao je pet nastupa u prvoj generaciji mlade reprezentacije Crne Gore.

Kuriozitet njegove karijere je i to što je počeo kao napadač, a završio kao desni bek. Prije Đurišića, a odmah nakon završetka prošle sezone, od igračke karijere su se oprostili njegovi vršnjaci Ivan Vuković i Petar Vukčević. Njih trojica će ostati u fudbalu - kao treneri.

Bonus video: