Rudar u novom licu, opstanak je primarni cilj

Pljevljaci u susret novoj sezoni doveli čak 13 fudbalera u želji da se vrate na stare staze

3175 pregleda 2 komentar(a)
Srđan Nikić, Foto: Telekom 1. CFL/FSCG
Srđan Nikić, Foto: Telekom 1. CFL/FSCG

Nakon što je kroz baraž izborio opstanak u društvo najboljih domaćih klubova, Rudar je odlučio da promijeni ploču.

Jedan od tek pet klubova, koji može da se pohvali da je u 16 prvoligaških osvajao i titulu i Kup, je krenuo u povratak na stare staze uspjeha - Pljavljaci u novu sezonu ulaze s praktično novom ekipom u odnosu na prošlu, jer je klub napustilo devet igrača, a stiglo čak 13 novih.

U susret takmičarskim utakmicama Rudar je odradio dva ciklusa priprema - u Sloveniji i na Zlatiboru.

- Odmah po prozivci smo pošli u Kranjsku Goru, ne samo zbog fantastičnih uslova već i povoljne ponude kakvu smo dobili. Taj dio smo iskoristili da uvidimo sa čime raspolažemo, jer smo imali svega dva pojačanja. Zato smo na Zlatiboru radili punim kapacitetom, odigrali tri pripremne utakmice, a u posljednjoj - kontrolnoj, u sastavu koji bi trebalo da iznese najveći dio tereta sezone, savladali smo Mačvu 2:1. Rudar je sasvim nova ekipa, pojačanja su stigla kasno i moraćemo da neke stvari rješavamo u hodu, ali je činenica da su svi bespogovorno izvršavali svaki zadatak uz odličnu radnu atmosferu - rekao je trener Srđan Nikić.

Ne krije da su pojačanja dovedena na njegovo insistiranje.

- Uprava je uradila ogroman posao, zaista se potrudila i apsolutno nemam zamjerki. Ekipa je složena prema mojim zahtjevima, najzvučnije pojačanje je svakako napadač Stefan Nikolić, koji je igrao i u Steaui, a njegovo fudbalsko i ljudsko znanje i iskustvo je veliki dobitak za tim. Tu je i nekoliko povratnika - Zečević, Talović..., a poznato je da se za matični klub igra s najviše strasti i želje. Stigla su i brojna druga pojačanja, uglavnom igrači koje sam poznavao. Prvi cilj u sezoni je da ne strahujemo kao u prošloj, da izborimo direktan opstanak, a ako se ukaže prilika probaćemo da se borimo i za vrh. Treba vremena da se ekipa uigra, prihvati moje zahtjeve, isključivo napadačke igre, i zato je važno malo sreće na startu dok se kockice ne slože. I malo strpljenja, naravno, mada ne tražim alibi. Ekipa je sastavljena isključivo prema mojoj viziji i želji i apsolutno odgovaram za rezultat.

Rudar kreće iz Berana, sjutra je rival Jezero.

- Poput nas, Jezero je puno mijenjalo - od stručnog do igračkog kadra. Sada je nepoznanica kako će sve to da izgleda na terenu. Trudimo se da izvučemo što više informacija i pripremimo se, a po mom mišljenju smo blagi favoriti i nadamo se pobjedi. Napašćemo u svakom slučaju - zaključio je Nikić.

Bonus video: