Nedović: Dobro se vidjela sudijska tendencija, uz navijače možemo do preokreta

"Moguće da smo i mi pomogli glavnom arbitru da dođe do 'izražaja' nekom nervozom, mladošću i neiskustvom, jer pojedinci igraju svoje prve evropske utakmice“, kazao je Nedović.

6966 pregleda 23 komentar(a)
Foto: FK Budućnost
Foto: FK Budućnost

Budućnost se vraća s Islanda sa dva gola u mreži i dva crvena kartona - težak zadatak očekuje oslabljeni podgorički tim narednog četvrtka u revanšu protiv Breidablika.

Trener Podgoričana Aleksandar Nedović, sumirajući utiske sa meča na sjeveru Evrope, kaže da je njegova ekipa igrala dobro do isključenja u drugom poluvremenu, da se dobro vidjela sudijska tendencija i 'navlaćenje' na stranu domaćina, ali i da su njegovi fudbaleri, pojedini, neiskustvo pomogli arbitru da dođe do izražaja.

Nedović, na kraju, vjeruje da je uz podršku sa tribina moguć preokret u revanšu - da se "plavi" plasiraju u treće kolo kvalifikacija za Ligu konferencija.

"Greška sudije se uvijek vidi, ali tendencija nekog navlačenja od samog starta često može da ostane skrivena. Međutim, čini mi se da se i to dobro vidjelo. Naravno, moguće da smo i mi pomogli glavnom arbitru da dođe do 'izražaja' nekom nervozom, mladošću i neiskustvom, jer pojedinci igraju svoje prve evropske utakmice“, kazao je Nedović.

Ukrajinski sudija isključio je početkom nastavka Andriju Ražnatovića, koji je neoprezno i nepotrebno zamahnuo prema protivničkom igraču i zakačio ga po licu, dok je nervozni Luka Mirković dobio dva žuta kartona u kratkom vremenskom intervalu.

Dva igrača više Islanđani su iskoristili da u samom finišu postignu dva gola i steknu veliku prednost pred revanš.

"I sa devet igrača u polju dugo vremena smo parirali rivalu, a svako ko je igrao fudbal zna koliko je teško igrati 11 na devet. Pogotovo protiv ekipe koja nije naivna i koja je u punom takmičarskom ritmu. Ostale žal za krajnjim rezultatom, jer nije pravo mjerilo stanja sa terena. Čak smo i sa dva fudbalera manje imali bolju priliku od Brejdablika - na 0:0 smo imali kontru i situaciju koja je bila bolja nego obje rivala iz kojih je postigao gol“, govori Nedović.

"Mislim da smo u utakmicu ušli odlično, 'uzeli' protivniku te neke dobre stvari što posjeduje, a sigurno ih ima jer nije slučajno lider svog šampionata i u kvalitetnom nizu rezultata već duže vremena, kao što sigurno nije slučajno izbacivao ekipe iz Evrope koje je izbacivao. I iskreno, mislim da smo bili dobri do isključenja“.

Revanš je za šest dana, a Podgoričani vjeruju...

„Ekipa je više puta pokazala da posjeduje ogroman karakter kada je najpotrebnije, ne sumnjam da će pod Goricom pružiti sve od sebe i da će uraditi sve da pokušamo da stignemo minus od dva gola. Svjesni smo da je rezultat 2:0 veliki, ali nije nedostižan, naročito ukoliko stadion bude pun. Iskreno, vjerujem da uz ogromnu podršku publike možemo do velikog preokreta”, rekao je Aleksandar Nedović.

Bonus video: