"Nikad nisam vidio takvo ponašanje": Islanđani spremni za vatreni doček u Podgorici

Breidablik je sinoć, u meču punom tenzija, pobijedio Budućnost 2:0, golovima u finišu meča, iskoristivši pretjeranu i bespotrebnu nervozu gostiju, te prednost od dva igrača više

9170 pregleda 16 komentar(a)
Gužva nakon meča, Foto: Printscreen
Gužva nakon meča, Foto: Printscreen

Fudbaleri Breidablika svjesni su da ih u Podgorici u revanšu 2. kola kvalifikacija za Ligu konferencija čeka "neprijateljski doček", ali ističu da se ne plaše.

Breidablik je sinoć, u meču punom tenzija, pobijedio Budućnost 2:0, golovima u finišu meča, iskoristivši pretjeranu i bespotrebnu nervozu gostiju, te prednost od dva igrača više.

Crvene kartone dobili su Ražnatović i Mirković, isključen je i trener Nedović, bilo je i gužve nakon utakmice, "zalijetanja" fudbalera Budućnosti ka rivalima sa Islanda.

"Nikada nisam vidio takvo ponašanje, iako nisam neikusan čovjek. Nikada nisam osjetio takvu ljutnju i bijes protivnika. Mi na Islandu nismo navikli na ovakav teatar od fudbala i na ovakvu igru. Pokušaću da zamislim šta nas čeka u Podgorici za sedam dana. Neće nam raširiti crveni tepih i donijeti nam šampanjac, to je sigurno. Oni imaju odgovornost da nas zaštite i siguran sam da će to biti urađeno. Razmislićemo da provedemo što manje vremena u toj lijepoj zemlji. Ali, nisam zabrinut. Idemo hrabro da ih opet pobijedimo. ", rekao je trener Breidablika Oskar Torvaldson za visir.is.

"Ne možemo da se plašimo ničega. Ovo je samo fudbal, ima mnogo težih situacija od onoga što nas čeka. Moramo da budemo smireni", rekao je vezista Oliver Sigurjonson za mbl.is.

U Brejdabliku ističu da su igrači Budućnosti usporavali ritam meča izležavanjima nakon duela...

"Oni su baš odugovlačili, bili smo na testu kako da zadržimo mirnoću. Mislim da smo pojačali tempo u finišu. Imamo dobar rezultat", rekao je Sigurjonson.

On kaže da nije vidio šta se dogodilo po završetku meča, a islandski mediji pišu da je morala da interveniše i policija.

"Ispoljili su neke negativne emocije, ne znam zbog čega", kazao je trener Torvaldson.

"Čuo sam da je bilo razmjene riječi sa jednim od naših igrača kada je njihov trener isključen. Ne znam šta je u pitanju. Ne znam zbog čega su poludjeli", kazao je Sigurjonson.

Bonus video: