Španci ne odustaju: La Liga traži od Suda u Parizu da poništi ugovor Mbapea

„Želimo da se pojavimo pred sudovima u Francuskoj, a naišli smo na veliki otpor. To je samo prvi korak pred izlazak na evropske sudove za nekoliko mjeseci”, rekao je advokat La Lige Huan Branko, koji smatra da PSŽ nije poštovao pravila Lige 1, DNCG-a, kao ni Uefinog finansijskog fer-pleja

9875 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Ni dva mjeseca nakon što je Kilijan Mbape „ispalio” Real Madrid i produžio saradnju sa Pari Sen Žermenom nisu bila dovoljna da se čelnici La Lige pomire sa tim.

Šta više, organizacija koju vodi Havijer Tebas danas je zatražila od Administrativnog suda u Parizu da poništi ugovor Mbapea i PSŽ-a, javlja AFP. La Liga traži i poništavanje validacije klupskih računa od Nacionalnog direktorata za kontrolu i upravljanje (DNCG).

Odbijena su oba zahtjeva da se donese urgentno rješenje, ali će se razmatrati u narednom periodu.

„Očekivali smo to. To je bila tehnička žalba, a moguće je konačna odluka ne bude donijeta prije kraja sezone 2022/2023”, rekao je advokat La Lige, Huan Branko za AFP.

Španci su spremni da idu do kraja.

„Želimo da se pojavimo pred sudovima u Francuskoj, a naišli smo na veliki otpor. To je samo prvi korak pred izlazak na evropske sudove za nekoliko mjeseci”, rekao je Branko, koji smatra da PSŽ nije poštovao pravila Lige 1, DNCG-a, kao ni Uefinog finansijskog fer-pleja.

Advokat La Lige je optužio PSŽ za neistinite bilanse stranja, namjerno izmišljene budžeta, kao i „formiranje sistema povezanih stranaka implementiranog sa sponzorima koji direktno zavise od Katara”.

„Ova situacija strukturno utiče na mogućnost poštenog i nenarušenog tržišnog takmičenja na unutrašnjem tržištu Evropske unije i načela sportske pravednosti”, naglasio je Branko.

Bonus video: