Kiks Sutjeske pred ključni evropski meč, Mendi srušio debitanta, dva gola Bošnjaka za pobjedu Jezera

Odložen je meč Iskra - Budućnost

37352 pregleda 39 komentar(a)
Slavlje fudbalera Jedinstva nakon gola za 1:1, Foto: Merdianbet 1.CFL
Slavlje fudbalera Jedinstva nakon gola za 1:1, Foto: Merdianbet 1.CFL
Ažurirano: 23.07.2022. 23:35h

Sutjeska se okliznula već na startu crnogorskog šampionata, a uoči ključne evropske utakmice i gostovanja Klaksviku u revanš meču 2. kola kvalifikacija za Ligu konferencija.

Šampion je osvojio samo bod protiv povratnika Jedinstva u Bijelom Polju (1:1), četiri dana nakon mršavih 0:0 protiv ekipe sa Farskih Ostrva na evropskoj sceni.

Borbenošću i uz podršku navijača, Jedinstvo je zaustavilo Nikšićane, koji na početku sezone imaju očiglednih napadačkih problema.

Na tri evro-meča nisu postigli ni gol, na crnogorskoj premijeri samo jedan, ne iskoristivši i penal, niti veliku inicijativu u drugom poluvremenu.

Nakon propuštenog zicera Srđana Krstovića, Sutjeska je u 32. minutu imala idealnu šansu da povede u 32. minutu, kada je Holanđanin Konrad oboren u šesnaestercu, ali je udarac Miloša Drinčića iz penala zaustavio Sergej Joksimović.

Iz tog kornera je, međutim, pao gol. Krstović je glavom zahvatio loptu, koja je zakačila nekog iz odbrane domaćina, dobila i ubrzanje i promijenila smjera, a Joksimović nije imao vremena da reaguje.

Izgledalo je da gosti kontrolišu sve, da bi u finišu poluvremena Anto Babić neoprezno faulirao Luku Đorđevića na vrhu kaznenog prostora, a Mirza Idrizović bio precizan 43 sa bijele tačke.

Sutjeska je u drugom dijelu konstantno napadala, radila je to prilično neubjedljivo, odbrambeni blok Jedinstva je izdržao i sačuvao remi na povratku u elitni rang.

Odličan start Jezera - sigurnih 3:1 protiv Rudara u Beranama, na krilima dvostrukog strijelca Armina Bošnjaka.

Pobjedu je najavio Aldin Adžović udarcem sa 12-13 metara iskosa sa desne strane u suprotni ugao gola Pljevljaka. Adžović je zatim izborio i penal, Armin Bošnjak.

U finišu poluvremena jedinu grešku odbrane Jezera, iskoristio je Danin Talović da efektno lobuje Asanovića.

Jezero je bodove upisalo u 61. minutu, kada je Bošnjak sjajno plasiranom lopta iskosa sa lijeve strane od suprotne stative pogodio za 3:1. Bošnjak je cijele prošle sezone postigao jedan, za 90 premijernih minuta već dva gola.

Petrovac je najavio visoke ambicije, a debitant Arsenal osjetio težinu prvoligaškog ranga - u primorskom derbiju u Kotoru, gosti su slavili 2:0.

Mamadu Mendi, jedan od novih igrača u petrovačkom timu, riješio je meč sa dva lijepa gola.

JEDINSTVO - SUTJESKA 1:1 kraj

Mirza Idrizović 43. (penal) - Srđan Krstović 33.

Golman Jedinstva Joksimović u 32. minutu je odbranio penal Drinčiću

JEZERO - RUDAR 3:1 kraj

Aldin Adžović 10, Armin Bošnjak 35. (penal), 61. - Danin Talović 45+1.

ARSENAL - PETROVAC 0:2 kraj

Mamadu Mendi 41, 58.

Nedjelja

MORNAR - DEČIĆ 21.00

Odgođeno ISKRA - BUDUĆNOST

Bonus video: