Dečićeve šampionske ambicije na testu u Baru

Mornar i Dečić na “Topolici” zatvaraju prvi prvoligaški vikend 17. sezone (Arenasport, 21 h)

7438 pregleda 7 komentar(a)
Dečić jen spario tandem osvajača trofeja: Draško Božović - Igor Ivanović, Foto: Facebook/FK Dečić
Dečić jen spario tandem osvajača trofeja: Draško Božović - Igor Ivanović, Foto: Facebook/FK Dečić

Nakon odlaganja utakmice Iskra - Budućnost, na “Topolici” će domaći fudbalski vikend od 21 sat večeras zaključiti duel Mornara i Dečića. Meč u Baru željno iščekuju u oba kluba - domaćin će testirati snagu Dečića, koji se dodatno pojačao u odnosu na prethodnu, najbolju sezonu u istoriji kluba.

Mornar se takođe pojačao, Milan Lola Smiljanić iz Partizana je svakako najzvučnije ime, ali nije došao samo on.

- Podatak da smo od posljednjih osam dobili sedam utakmica krajem prošle sezone uticao je da s velikim samopouzdanjem pođemo na pauzu, ali i dočekamo start prvenstva. Ispunili smo cilj, zadržali kostur ekipe, odlično su se uklopila pojačanja, nekoliko iskusnijih, ali i četiri takozvana bonus igrača. Doveli smo ih na probu smatrajući da će biti potrebna dva, dali šansu koju su iskoristili i odlučili smo da ih sve zadržimo, iako je dovoljan sada jedan bonus igrač. Uz, dakle, mladiće Markovića, Nikolića, Vukotića i Karmanagu, tu su uz Smiljanića iskusni Lambulić i golman Popović - kazao je Andrija Delibašić, trener Mornara.

On nije želio da na startu šampionata postavlja ciljeve.

- Da uživamo u igri, pobjeđujemo i siguran sam da će biti dosta trijumfa. Smatram da nam Dečić odgovara stilom, i nećemo mu prepustiti inicijativu. Tačno je da su angžovanjem zvučnih pojačanja najavili šampionske ambicije, ali mislim da ćemo imati odgovor - zaključio je Delibašić.

Dečić je ispustio šanse protiv Dinama iz Minska, ali eliminacija iz Lige konferencija nije umanjla samopouzdanje Tuzana, naprotiv.

- Cilj je da se borimo za trofeje, a to jedno neshavtljivo loše prvo poluvrijeme u revanšu pod Goricom nas je koštalo eliminacije od bjeloruskog velikana. Ispustili smo šanse, ali i stekli potrebno iskustvo. Značiće nam te zvanične utakmice na startu sezone, a od tog evropskog dvomeča jači smo za Igora Ivanovića. Želimo u Baru da odmah nametnemo naš ritam, jer po meni, najvažnije je dobiti startne utakmice u obje polusezone - kazao je mladi desnokrilni reprezentativac iz Dečića, Danilo Pešukić

Bonus video: