Dečić slavio u Baru, gol Denkovića dovoljan za tri boda

Ekipa iz Tuzi u finišu prvog dijela postigla jedini pogodak i došla do tri boda na otvaranju šampionata

10633 pregleda 10 komentar(a)
Detalj sa meča, Foto: Blažo Hajduković
Detalj sa meča, Foto: Blažo Hajduković

Sezonu u kojoj imaju šampionske ambicije fudbaleri Dečića počeli su pobjedom - ekipa iz Tuzi je večeras u 1. kolu Meridianbet Prve crnogorske fudbalske lige u Baru savladala Mornar (1:0), ali igrom nije oduševila.

Jedini gol postigao je Stefan Denković u finišu prvog poluvremena. Fatos Bećiraj je u 41. minutu sjajno prošao sa desne strane, oslobodio se Milana Smiljanića i Demira Kajevića i asistirao Denkoviću, koji je neometan sa pet-šest metara zatresao mrežu.

Izuzev Denkovićevog pogotka, u prvom poluvremenu nije bilo uzbuđenja. Spor ritam, loš fudbal na obje strane obilježio je početak meča...

Prvi su zaprijetili domaći, preko Petra Grbića u 9. minutu, da bi deset minuta kasnije gosti tražili penal - Igor Ivanović je nakon duela sa Balšom Vukotićem pao, ali je arbitar Miloš Savović pokazao da se igra nastavi.

Oba tima su prijetila nakon kornera, ali su Jovan Baošić na jednoj, te Igor Ćuković na drugoj strani bili neprecizni.

Na odmor su, nakon Denkovićevog pogotka, zadovoljniji otišli gosti, da bi u nastavku tim Andrije Delibašića imao bolje šanse. Poslije 60 minuta igre rezervista Igor Poček je ušao u šesnaesterac i neprecizno šutirao, da bi tri minuta kasnije domaći imali najbolju priliku na meču - Grbić je prošao sa desne strane, centrirao, Petar Sekulović glavom šutirao, a golman Dečića Dušan Marković sjajno reagovao.

Do kraja meča ponovo je Baošić bio u prilici, ali je bio neprecizan.

Dečić u narednom kolu dočekuje Iskru, Mornar gostuje Rudaru.

Bonus video: