Ćavi traži Laporti da vrati Mesija

"Mislim, nadam se i želim da poglavlje između Barselone i Lea Mesija još nije završeno", rekao je Laporta

5445 pregleda 2 komentar(a)
Možda se opet ujedine: Ćavi i Lionel Mesi, Foto: Shutterstock
Možda se opet ujedine: Ćavi i Lionel Mesi, Foto: Shutterstock

Od 2004. do 2015. godine Ćavi Ernandes i Lionel Mesi su bili saigrači u Barseloni, zajedno su osvojili 24 pehara, među kojima i četiri u Ligi šampiona, a od sljedećeg ljeta bi mogli da sarađuju i u drugim ulogama.

Katalonski list “Sport” je sinoć objavio ekskluzivnu vijest da je trener “blaugrane” od predsjednika Đoana Laporte zatražio da mu dovede šestostrukog osvajača Zlatne lopte, kada mu za manje od godinu istekne ugovor sa Pari Sen Žermenom.

Mesi je lani otišao iz Barse poslije 21 godine, jer je klub bio u ogromnim finansijskim problemima, pa Laporta nije mogao da pokrije minuse koje je napravio njegov prethodnik Đosep Bartomeu. Argentinski čarobnjak je žrtvovan, a priliku je ugrabio PSŽ.

Iako nije blistao u dresu “svetaca” i donio toliko željeni trofej u Ligi šampiona, Parižani su priznali da je Mesijev dolazak imao višestruku korist i da je klub imao ogromne marketinške i finansijske benefite. Već u toku sezone su mu ponudili da mu produže ugovor, ali su ostali bez odgovora.

Ćavi želi da to iskoristi, jer misli da njegov nekadašnji saigrač može još mnogo da pruži, iako će tada imati 36 godina. Zato je predložio Laporti i sekretarijatu kluba da se već sada bace na posao i pokušaju da dogovore transfer za sljedeće ljeto. Kako “Sport” otkriva, oni su to shvatili vrlo ozbiljno i zato Laportine riječi od subote imaju dodatni smisao.

- Mislim, nadam se i želim da poglavlje između Barselone i Lea Mesija još nije završeno. Vjerujem da je i dalje otvoreno i naša obaveza je da tu uradimo sve što smo u mogućnosti. Lično to dugujem Mesiju - rekao je Laporta.

Bonus video: