Budućnost: Nedopustivo ponašanje igrača, ali cijelo vrijeme su vrijeđani, udarani bez lopte...

"Za ponašanje koje ne služi na ponos klubu, sami smo krivi, podlegli smo pritisku protivnika, ali i to je neka vrsta odrastanja mlade ekipe", navodi se u objavi na zvaničnom sajtu kluba, uz poziv da svi pruže "podršku momcima, jer većina njih su budući A reprezentativci i budućnost crnogorskog fudbala"

24576 pregleda 52 komentar(a)
Sa meča Breidablik - Budućnost, Foto: FK Budućnost
Sa meča Breidablik - Budućnost, Foto: FK Budućnost

Četiri dana nakon meča na Islandu, a tri prije revanša u Podgorici protiv Breidablika, iz Budućnosti su saopštili da je ponašanje igrača na prvoj utakmici 2. kola kvalifikacija za Ligu konferencija "bilo nedopustivo", te da će "kompletna ekipa snositi posljedice propisane Disciplinskim pravilnikom unutar kluba".

Budućnost je meč na Islandu završila sa devet igrača (Ražnatović je dobio direktni crveni, a Mirković dva žuta kartona), isključen je i trener Nedović, a tokom meča, posebno u drugom poluvremenu, a i po završetku, bilo je previše nervoze, protesta zbog sudijskih odluka, tenzija sa igračima domaćeg tima...

Na kraju je bilo 2:0 za islandski tim.

"Za ponašanje koje ne služi na ponos klubu, sami smo krivi, podlegli smo pritisku protivnika, ali i to je neka vrsta odrastanja mlade ekipe", navodi se u objavi na zvaničnom sajtu kluba, uz poziv da svi pruže "podršku momcima, jer većina njih su budući A reprezentativci i budućnost crnogorskog fudbala".

U objavi na sajtu se navodi da se u sportskoj javnosti nakon poraza na Islandu "više pričalo o ponašanju naših igrača, nego o njihovoj nevjerovatnoj borbi i želji tokom svih 90 minuta, od čega trećina tog vremena sa dva igrača manje u polju, uz tendiciozno mahanje kartonima i domaćinsko sudjenje arbitra Denisa Šurmana".

"Ponavljamo, nema opravdanja za ponašanje, ali želimo da makar naša javnost čuje i drugu (našu) stranu priče. Jer, neračunajući korektan doček uprave Breidablika, sve ostalo što smo doživjeli na Islandu, ne služi na čast domaćinu", navodi se u objavi Budućnosti.

"Činjenica je da je su igrači Breidablika od starta provocirali naše momke pogrdnim riječima, da je jedan od njihovih igrača non – stop pričao neprimjerene stvari na jeziku sličnom našem, da su Islanđani udarali bez lopte dok se sudija 'pravio' da ne vidi, da je publika blizu lože Budućnosti bila neprijateljski nastrojena...", stoji u objavi uz zaključak da je to "previše slučajnosti da ne bi bile dio islandske strategije".

Iz Budućnosti pozivaju da se u revanšu pokaže dostojanstvo.

"Budimo pravi domaćini, bez obzira na sve, napunimo tribine i budimo 12. igrač ovim momcima. Oni će znati da odgovore na terenu", navodi se u objavi.

Revanš Budućnost - Breidablik igra se u četvrtak pod Goricom od 20.30.

Bonus video: