kvalifikacije za ligu konferencija

Sutjesku čeka težak posao, Savović: Idemo da probamo da obezbijedimo prolaz; Drinčić: Prekretnica sezone

Crnogorski šampion sjutra (20.00) protiv Klaksvika na Farskim Ostrvima igra revanš meč drugog kola kvalifikacija za Ligu konferencija

9662 pregleda 18 komentar(a)
Drinčić na utakmici sa Ludogorecom, Foto: Ludogorec
Drinčić na utakmici sa Ludogorecom, Foto: Ludogorec

Nakon blijedih 90 minuta na "DG areni" prethodne srijede i mršavih 0:0 sa Klaksvikom, fudbalere Sutjeske sjutra (20.00) očekuje revanš na Farskim Ostrvima u 2. kolu kvalifikacija za Ligu konferencija.

Iako su najavljivali ofanzivniji pristup, Nikšićani u prvom susretu nisu zaprijetili. Jedinu šansu imao je Vuk Striković, pa je revanš prilika da se popravi utisak, iako će biti mnogo teže nego u Podgorici.

"Nismo iskoristili prednost domaćeg terena, ali nismo ni u minusu pred revanš. Idemo da probamo da obezbijedimo prolaz. Probaćemo da budemo opasniji. Čini mi se da smo uspjeli da se osvježimo i da se bolje fizički pripremimo. U prvom meču nam je nedostajalo svježine i hitrine. Nadam se da će to biti bolje u revanšu i da ćemo imati šta da pokažemo", rekao je u najavi meča trener Sutjeske Milija Savović.

Trener crnogorskog šampiona na Farskim Ostrvima neće moći da računa na povrijeđenog Filipa Kneževića, te Libijce - Alharaiša i Mohameda, koji zbog problema sa vizom nisu otputovali sa timom.

"Imamo uvid u mogućnosti svih igrača. Probaćemo da pronađemo kombinaciju koja će uspjeti da ostvari pobjedu na Farskim Ostrvima", poručio je Savović.

Odbrana predvođena Milošem Drinčićem je dobro odradila zadatak u prvom susretu, ali je napad potpuno zakazao.

"Na Farskim Ostrvima moramo ići na pobjedu. Svi u klubu se nadamo da ćemo proći u narednu fazu. Ovo nam je možda i najbitniji meč, prekretnica sezone", smatra Drinčić.