Remi Barse i Juventusa, Azar konačno strijelac

Barsa i Juve igrali 2:2, istim rezultatom završen meč Reala i meksičke Amerike

7844 pregleda 0 komentar(a)
Igrači Juventusa, Foto: Reuters
Igrači Juventusa, Foto: Reuters

Fudbaleri Juventusa i Barselone remizirali (2:2) su u prijateljskoj utakmici u Dalasu, a istim rezultatom završen je i meč Real Madrida i meksičke Amerike u San Francisku.

Duel Barselone i Juventusa obilježili su Usman Dembele na jednoj i Mojze Kin na drugoj strani, koji su postigli po dva pogotka.

Odličnu utakmicu odigrali su španski i italijanski tim, a prva je do vođstva došla Barselona - u 34. minutu Dembele je prošao sa desne strane i rutinski zatresao mrežu.

Pet minuta kasnije Mojze Kin je na asistenciju Kvadrada izjednačio, ali je već u narednom napadu Dembele ponovo doveo "blaugranu" u vođstvo.

Barsa je na poluvremenu imala prednost, ali je Kin u 51. minutu iskoristio asistenciju Lokatelija i postavio konačan rezultat.

U finišu utakmice Barsa je mogla do pobjede - Rafinja i Gavi su pogađali prečku i rezultat se nije mijenjao.

A Real Madrid nije slavio ni u drugoj prijateljskoj utakmici - nakon poraza od Barselone evropski šampioni su igrali neriješeno sa Amerikom - 2:2.

Meksikanci su poveli u 5. minutu preko Martina, a izjednačio je Benzema u 22. minutu. Benzema je propustio meč sa Barselonom.

U nastavku je gol iz penala postigao zaboravljeni Eden Azar. Bio je to njegov prvi gol nakon 188 dana. Posljednji put je strijelac bio 20. januara protiv Elćea u Kupu kralja.

Konačan rezultat postavio je Fidalgo.

Real u narednom prijateljskom meču igra sa Juventusom.

Bonus video: