41 godinu mlad: Dejan Damjanović još ne misli na kraj

Nekadašnji reprezentativac Crne Gore, jedan od najboljih fudbalera koji je ikada igrao u Aziji i vječiti ljubimac navijača "sokola", najbolji je strijelac u istoriji azijske Lige šampiona, a skor od 42 gola moći će da popravi 19. avgusta, kada sa svojim klubom Kiči iz Hong Konga igra osminu finala elitnog takmičenja, protiv Patum junajteda sa Tajlanda

12665 pregleda 7 komentar(a)
Dejan Damjanović, Foto: AFC
Dejan Damjanović, Foto: AFC

Njegovi vršnjaci su odavno u penziji, samo je jedan aktivan na najvećoj sceni, malo je starijih od njega koji uopšte i igraju fudbal na profesionalnom nivou - Dejan Damjanović danas je napunio 41 godinu.

Nekadašnji reprezentativac Crne Gore, jedan od najboljih fudbalera koji je ikada igrao u Aziji i vječiti ljubimac navijača "sokola", najbolji je strijelac u istoriji azijske Lige šampiona, a skor od 42 gola moći će da popravi 19. avgusta, kada sa svojim klubom Kiči iz Hong Konga igra osminu finala elitnog takmičenja, protiv Patum junajteda sa Tajlanda.

Popularni Boske je u karijeri ukupno postigao 386 golova i na desetom je mjestu po broju pogodaka od svih aktivnih igrača na svijetu.

"Još uživam u fudbalu. Vodim računa o sebi, tijelo me sluša. Ovo je najbolji posao koji mogu da zamislim, ne žalim se... Uživam iz dana u dan, na svakom treningu, nervozan sam prije utakmice... Sve dok bude tako i sve dok budem donosio neku razliku na terenu u korist tima - igraću", rekao je nedavno za ESPN.

Rođen 27. jula 1981. godine u Mostaru, blistave trenutke doživio je u Južnoj Koreji, posebno u dresu Seula, igrao i u Kini, a sada je drugu godinu u Kičiju.

Za Crnu Goru je upisao 30 nastupa, uz osam golova - pamte se golovi protiv Engleske u Podgorici (1:1) i Ukrajine u Kijevu (1:0).

Od igrača rođenih 1981. godine aktivan je još Zlatan Ibrahimović, a karijere su sada već davno završili Nemanja Vidić, Samuel Eto, Iker Kasiljas, David Vilja, Patris Evra...

Boske još traje...

Bonus video: