Surova realnost: Farani opet bolji od crnogorskog šampiona

Prvi meč je završen 0:0

40300 pregleda 107 komentar(a)
Miloš Drinčić, Foto: Meridianbet 1.CFL
Miloš Drinčić, Foto: Meridianbet 1.CFL
Ažurirano: 27.07.2022. 22:06h
Završeno
21:52h

Ako još nekome ko prati dešavanja u fudbalu nije bilo jasno kako je moguće da su klubovi sa Farskih Ostrva postali “sila” za klubove iz Crne Gore, trebalo je da pogleda 180 minuta duela između Sutjeske i Klaksvika.

Klaksvik je u revanšu pobijedio 1:0, nakon što je prije sedam dana bilo 0:0 u Podgorici i plasirao se u 3. kolo kvalifikacija za Ligu konferencija.

Na kraju je presudio jedan gol, ali kada se sve sabere razlika je, ipak, bila veća.

Sutjeska je i u revanšu bila u podređenoj ulozi, bez odvažnosti da napadne i da pokuša da bude opasna, sve dok više nije imala šta da čeka i da izgubi, tek kada je primila gol, koji je i zaslužila da primi.

Farani su bili brži, agresivniji, opasniji, pa i tehnički superiorniji i na domaćem terenu i u gostima, imali su niz opasnih napada i akcija i prije nego što su načeli protivnika.

Nisu to bile velike šanse, nije to bio žestok pritisak, ali jeste dovoljno intenzivan da je bilo teško očekivati da Sutjeska može da odbrani 0:0, a da pritom rijetko “pogleda” ka golu Klaksvika.

Crnogorski prvak je imao aktivan rezultat do 66. minuta, kada je jedno od brojnih ubacivanja u šesnaesterac pretvoreno u gol - Frederiksberg je centrirao sa desne strane, a Kletskard iz teške pozicije, iz peterca, glavom ili leđima, proslijedio loptu u suprotni ugao.

Kada su već bili u minusu, gosti su morali da pomisle i na napad, do kraja meča su napravili više nego i u prvoj utakmici i do primljenog gola. Mogli su do produžetaka, Striković je pogodio prečku u prvom minutu nadoknade...

Nisu u foto-finišu uspjeli izbjegnu poraz i eliminaciju, a ni da izbrišu blijed evropski utisak ljeta 2022. godine.

Četiri meča, tri poraza i remi - lagana eliminacija od Ludogoreca u Ligi šampiona, zatim i od ekipe sa Farskih Ostrva, bez gola za 360 minuta... Sutjeska je jedina ekipa koja je na evropskoj sceni odigrala četiri meča, a da nijednom nije zatresla mrežu rivala!

Surova je to i realnost crnogorskog fudbala, prošlog ljeta Torshavn je bio mnogo bolji od Budućnosti, ranije B36 od OFK Titograda...

stat
foto: Sofascore
Izmjena: 22:06h
21:47h

90+2. minut - kakva šansa Strikovića. Odličan šut iskosa sa desne strane, pogodio je prečku...

21:45h

Bliži se kraj, Sutjeska je pred eliminacijom.

21:33h

Striković je zamijenio Konrada.

21:33h

Još jedna dobra akcija Sutjeske, Stijepović je imao otvorenu situaciju da ubaci ili šutira, na kraju je bukvalno dodao loptu golmanu.

21:30h

Sutjeska je sada ofanzivnija, sa više igrača na polovini rivala, opasna i akcija po lijevoj strani i dobra lopta u peterac, koju nije zahvatio Grivić.

21:22h

66. minut - Klaksvik vodi 1:0. Ubacivanje iz prekida u peterac, Kletskard je bio veoma snalažljiv i glavom (ili leđima) proslijedio je loptu u mrežu.

Dogodilo se ono što je i moralo da se dogodi...

21:15h

Sutjeska je u uvodu drugog dijela umirila ritam, lako sada zaustavlja pokušaje domaćina.

21:10h

54 minuta je trebalo igračima Sutjeske da ugroze gol. Osvojena lopta, brža akcija, koju je završio Stijepović udarcem preko gola sa 20-ak metara.

21:03h

Izmjena u ekipi Sutjeske. Nenov je izašao, ušao Babić - defanzivac umjesto krilnog igrača. 

20:46h

Kraj poluvremena. Klaksvik bolji, sa više opasnih napada, nekoliko šuteva, Sutjeska potpuno bezopasna, ali ima 0:0.

20:42h

Finiš je poluvremena, Klaksvik je još jednom zaprijetio, udarac Andreasena izblokirao je jedan njegov saigrač.

20:39h

Nakon prvog kornera i prva gužva pred golom Klaksvika - Konradov šut je izblokiran.

20:30h

Za pola sata Sutjeska nije zaprijetila odbrani Klaksvika, povučena je, bez presinga na polovini protivnika. Gostujući fudbaleri ne mogu da zadrže loptu, da grade akcije, nemaju odgovor na agresivnost i dobar pritisak rivala.

20:18h

I četvrta opasna situacija pred golom Sutjeske. Mnogo su brži i agresivniji Farani, tehnički su jači, igraju jednostavnije i čini se da je samo pitanje vremena kada će i rezultatom pokazati da su bolji tim.

20:10h

Potpuna dominacija Klaksvika, već treći šut i opasan napad domaćina u samo deset minuta, iz dobre pozicije je Mikelsen poslao loptu preko gola.

20:07h

Još jedan pokušaj domaćina, Frederiksberg je tukao sa 20-ak metara, nakon pogrešnog pasa Nenova. Nije mogao da ugrozi Giljena.

20:02h

3. minut i prva šansa za Klaksvik. Loša reakcija odbrane Sutjeske, Mikelsen je probao sa ivice šesnaesterca, ali pravo u Giljena.

19:59h

Počeo je meč.

18:36h

Fudbaleri Sutjeske od 20 sati gostuju Klaksviku na Farskim Ostrvima u revanš meču 2. kola kvalifikacija za Ligu konferencija.

Crnogorski prvak na sjever Evrope ne donosi prednost - prije sedam dana bilo je 0:0, u meču u kome Nikšićani nisu pokazali da su bolji tim.

Poznati su sastavi timova.

Klaksvik: Rosenern - Brink, Vatnsdal, Fere, Da Silva - Bjartalo, Mikelsen, Andreasen, Kronberg - Frederiksberg, Kletsgard.

Sutjeska: Giljen - Grivić, Drinčić, Rudović, Stijepović - Krstović, Matanović, Eraković - Vuković, Nenov, Konrad.

Bonus video: