Budućnost i 0:2: Od Sloge do Genka, penali tri puta kobni

Ukupno četiri puta u klupskoj istoriji, podgorički tim je uspio da na svom terenu anulira zaostatak od dva gola, sva četiri puta je, baš kao na Islandu, gubila 2:0, ali je samo jednom prošla dalje

4263 pregleda 6 komentar(a)
Foto: FK Budućnost
Foto: FK Budućnost

Fudbaleri Budućnosti večeras (20.30) će pokušati da nadoknade dva gola minusa protiv Breidablika (0:2) u revanš meču 2. kola kvalifikacija za Ligu konferencija.

Ukupno četiri puta u klupskoj istoriji, podgorički tim je uspio da na svom terenu anulira zaostatak od dva gola, sva četiri puta je, baš kao na Islandu, gubila 2:0, ali je samo jednom prošla dalje, dok je tri puta izgubila u penal-ruletu.

U kvalifikacijama za Ligu Evrope je prije šest godina od Genka je izgubila u Belgiji, da bi Radomir Đalović i Miloš Raičković u 1. poluvremenu pod Goricom anulirali minus i nagovijestili čudo. Nažalost, tim tadašnjeg trenera Miodraga Vukotića je eliminisan nakon penala.

Potpuno isti scenario je bio u baražu za Prvu ligu SFRJ 1970. godine protiv Sloge iz Kraljeva, te u Kupu maršala Tita u sezoni 1987/1988. sa Crvenom zvezdom.

Dvije godine kasnije, poslije poraza 2:0 u Tuzli, Sloboda je osmini finala Kupa u tadašnjem Titogradu pala rezultatom 3:0.

Bonus video: