Barselona potvrdila: Kunde je naš

Kunde će, kad odradi ljekarske preglede, potpisati ugovor do 2027. godine.

8024 pregleda 2 komentar(a)
Kunde, Foto: Shutterstock
Kunde, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 28.07.2022. 19:52h

Još jedna transfer sapunica je završena, a Barselona je ponovo ovog ljeta u trci za potpis jednog igrača pobijedila Čelsi - Žil Kunde je novi igrač "blaugrane", potvrđeno je iz španskog kluba.

Doskorašnji igrač Sevilje je danas oko 17 časova sletio u Barselonu, a ubrzo je i na sajtu kluba osvanula zvanična informacija. Kunde će sjutra odraditi ljekarske preglede i potpisati petogodišnji ugovor. Iako klub to nije objavio, poznate su i brojke - Barselona će Sevilji platiti 50 miliona eura fiksno i 10 u bonusima, dok će francuski štoper godišnje zarađivati šest miliona eura.

Najvažniju ulogu u realizaciji ovog transfera imao je Ćavi. Tražio je štopera, Kunde je bio prvi pik, a kada je trener Barse obavio razgovor sa igračem dileme više nije bilo.

Kunde je, baš kao i Rafinja koji je ranije stigao u Barsu, odbio ponudu Čelsija. Sevilja je imala dogovor sa londonskim klubom, mogla da zaradi pet miliona eura više, ali je presudila igračeva želja da obuče dres katalonskog tima. Kunde je izvršio pritisak na upravu Sevilje, jasno poručio da ga zanima samo Barselona i tim iz Andalizije nije mogao više ništa da uradi. U međuvremenu igrač je trenirao sa prvim timom Sevilje i Barseloni će se priključiti kada se ekipa vrati sa američke turneje.

Kunde je ponikao u Bordou, odakle je prije tri godine došao u Sevilju. U La Ligi je odigrao 85 mečeva, postigao je pet golova i bio jedan od lidera ekipe.

Barselona je ovog ljeta premašila 150 miliona na pojačanja. Robert Levandovski je Bajernu plaćen 50 mliona, a Rafinja Lidsu osam miliona više. Andreas Kristensen i Frank Kesi stigli su nakon isteka ugovora sa Čelsijem, odnosno Milanom.

Bonus video: