Liverpul sezonu počinje bez Alisona i Žote

Duel između Liverpula i Mančester sitija na programu je u subotu (18.00) u Lesteru

3655 pregleda 0 komentar(a)
Alison, Foto: Reuters
Alison, Foto: Reuters

Trener Liverpula Jirgen Klop rekao je danas da će golman Alison Beker propustiti Komjuniti šild protiv Mančester sitija, ali da će biti spreman za početak nove sezone u Premijer ligi.

Duel između Liverpula i Mančester sitija na programu je u subotu (18.00) u Lesteru. Komjuniti šild tradicionalno je prvi meč u sezoni, i igraju ga osvajač Premijer lige i pobjednik FA kupa u prethodnoj sezoni.

Brazilski golman zbog povrede nije igrao od 12. jula i poraza u prijateljskoj utakmici protiv Mančester junajteda (4:0).

"Ali je danas trenirao više nego juče, tako da će sigurno biti na raspolaganju za Fulam", rekao je Klop, misleći na meč prvog kola Premijer lige, koji je na programu 6. avgusta.

Start sezone bi zbog povrede tetive mogao da propusti portugalski napadač Diogo Žota, a Klop je dodao da će njegovo odsustvo "nažalost potrajati".

Njemački stručnjak je rekao da zbog ranijeg početka sezone nije imao dovoljno vremena da na pripremama obavi sav posao.

"Moramo da produžimo našu predsezonu, ako želite u sezonu", rekao je Klop.

Na pripremama u Austriji Liverpul je u srijedu poražen od Salcburga sa 1:0, a posljednji prijateljski meč odigraće u nedjelju na "Enfildu" protiv Strazbura.

Liverpul je prošle sezone završio bod iza Sitija u Premijer ligi i želi da osvoji Komjuniti šild, prvi od dolaska Klopa 2015. godine.

"Veoma je važno. Ovo finale smo igrali par puta i bilo bi lijepo da dobijemo. To je posljednje domaće kup takmičenje koje još nismo osvojili, pa ćemo pokušati", zaključio je Klop.

Bonus video: