Nedović: Promašili smo previše šansi, trudili smo se da igramo kako se igra u Evropi

Budućnost je sinoć pobijedila islandski tim na stadionu pod Goricom 2:1, ali je prije sedam dana poražena 2:0

4145 pregleda 20 komentar(a)
Janković postiže prvi gol za Budućnost, Foto: Boris Pejović
Janković postiže prvi gol za Budućnost, Foto: Boris Pejović

Trener Budućnosti Aleksandar Nedović kazao je da je njegov tim u oba meča sa Breidablikom propustio da realizuje previše stvorenih šansi, te da se takvi promašaji na evropskim mečevima – ne praštaju.

Budućnost je sinoć pobijedila islandski tim na stadionu pod Goricom 2:1, ali je prije sedam dana poražena 2:0.

“Imali smo previše šansi za evropsku utakmicu, koje nismo realizovali. Nije lako juriti 2:0, pokušali smo presingom, možda se i previše potrošili. Imali smo pad koncentracije kod primljenog gola, kod pozitivnog rezultata i kada smo mogli da uvedemo meč u ritam koji smo željeli. Imali smo ranije nevjerovatnu šansu Đukanovića... Ostaje gorčina, poslije mnogo dobre igre u obje utakmice protiv rivala koji je u prednosti što se tiče takmičarske forme, ali što se tiče igre – zaslužili smo više”, rekao je Nedović.

Budućnost je, kaže Nedović, igrala u grču prvih 20-ak minuta...

“Možda zbog atmosfere, važnosti, ali poslije toga smo kontrolisali utakmicu, šteta što na poluvremenu nismo imali 2:0. Imali smo šanse, imali su i oni, ali morali smo da igramo na taj način, da rizikujemo. Ponosam sam i na igrače i na navijače, koji su nas podržavali u svakom momentu”.

Budućnost je, dakle, odigrala četiri meča na evropskoj sceni, nije to učinak koji bi trebalo da zadovolji ambicije kluba.

“Ni na jednom od četiri meča nismo nadigrani. Dali smo šest golova, promašili smo dosta toga, trudili smo se da igramo kao što se igra u Evropi. Imali smo šanse, koje nismo iskoristili, a to se na evropskom nivou ne prašta”, rekao je Nedović.

Bonus video: