U Fergijevom idealnom timu sigurno ima mjesta samo za igrača koji je napravio jednu grešku za deset godina

Irvin je upisao 468 nastupa za Junajted i osvojio sedam naslova Premijer lige, Ligu šampiona, dva FA kupa i Liga kup tokom svojih 12 godina u klubu

3843 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Aleks Ferguson, kultna ličnost engleskog i svjetskog fudbala, tokom briljantne karijere osvojio je 38 trofeja sa Mančester junajtedom, 13 puta je bio šampion Premijer lige i dva puta osvajač Lige šampiona.

Trenirao je velike fudbalere tokom skoro tri decenije na Old trafordu, pa je jedno od najtežih pitanja za njega - kako bi izgledao njegov idealni tim.

"To je apsolutno nemoguće odabrati. Pogledajte samo napadače koje sam imao, vratite se na Brajana Meklera, Marka Hjuza, Endija Kola, Kantonu, Van Nistelroja, Ronalda, Runija, Van Persija... Koga odabrati?", zapitao se škotski stručnjak.

"Vezni red bio bio malo lakši - Roj Kin, Brajan Robson, Skols, Gigs...", kaže Ferguson, koji, ipak, ima favorita.

"Iskreno, rekao bih da bi Denis Irvin bio jedini koji će sigurno ući u taj tim":

Irvin je bio dugogodišnji desni bek Junajteda, a Ferguson ga je jednom najbolje opisao.

Nakon duela sa Arsnalom, nakon njegove greške Bergkamp je postigao gol, a nakon utakmice novinari su upitali Fergusona da li je razočaran lošim dodavanjem svog defanzivca.

Odgovor je glasio:

"Kedna greška u 10 godina, nije loše".

Irvin je upisao 468 nastupa za Junajted i osvojio sedam naslova Premijer lige, Ligu šampiona, dva FA kupa i Liga kup tokom svojih 12 godina u klubu.

Bonus video: