Levandovski o Bajernu: Lagali su me

"Osjetio sam to i znao sam da je pravi trenutak da odem iz kluba. Osjećam da sam sada na pravom mjestu", rekao je Levandovski za ESPN

4487 pregleda 3 komentar(a)
Levandovski u dresu Bajerna, Foto: Shutterstock
Levandovski u dresu Bajerna, Foto: Shutterstock

Nakon osam godina Robert Levandovski je ovog ljeta napustio Bajern i prešao u Barselonu. Saga oko odlaska u Barselonu trajala je nedjeljama - Poljak je po svaku cijenu želio da promijeni sredinu, pa je klub na kraju popustio.

Jedno vrijeme spekulisalo se da je Levandovski ljut i da traži transfer, jer je uprava navodno željela da ga zamijeni Erlingom Halandom. Napadač je te glasine demantovao, a i Haland je na kraju prešao u Mančester siti.

"Nema to veze sa Halandom. Ja sam čovjek kojem je istina najvažnija, pa i kad boli. Ne želim da vam otkrijem šta se tačno događalo, ali nije to zbog Halanda. Ne vidim zašto bi bio problem da je došao. Određeni ljudi su me lagali. Jedno su pričali, a drugo radili. Ja sam htio da sve bude čisto i nekima je to bio problem. Osjetio sam to i znao sam da je pravi trenutak da odem iz kluba. Osjećam da sam sada na pravom mjestu. Bilo je vrijeme za novo poglavlje u životu i karijeri. Dosta je politike bilo u posljednjih nekoliko nedjelja kada sam pokušao da odem. Klub je pokušao da pronađe razlog zbog kog me prodaje, jer je teško objasniti sve navijačima", rekao je Levandovski za ESPN.

Barselona je Bajernu za ovaj transfer platila 50 miliona eura.

"Morao sam da prihvatim takav odnos iako su pričali brojne gluposti. To nisu bile istine, ali znam da su i danas navijači na mojoj strani", poručio je Levandovski.

Bonus video: