Dečić testira snagu Iskre u Tuzima

Iskra će prvu utakmicu u Meridianbet 1. CFL odigrati u Tuzima, istovremeno Rudar i Mornar (Arena sport, 21 h)

4461 pregleda 1 komentar(a)
Žele drugu pobjedu: fudbaleri Dečića, Foto: fscg
Žele drugu pobjedu: fudbaleri Dečića, Foto: fscg

Nakon evropskog kraha, crnogorski klupski fudbal vraća se u realne okvire domaćeg prvoligaškog karavana. Mečevi 2. kolo Meridianbet 1. CFL odigraće se danas i sjutra - večeras će se u istom terminu od 21 sat silno pojačani Dečić predstaviti svojoj publici protiv Iskre, dok će Rudar i Mornar u Pljevljima tražiti prve bodove.

Dečić nije blistao na startu u Baru, Mornar je imao inicijativu, ali su gosti zahvaljujući većoj klasi i iskustvu došli do tri boda na zatvaranju prvog kola na “Topolici”. Fatos Bećiraj je solo prodorom i asistencijom omogućio Stefanu Denkoviću da iz blizine donese tri boda.

Za razliku od Tuzana, Iskra će debitovati u prvoligaškom nadmetanju, nakon što je meč 1. kola protiv Budućnsoti odgođen zbog revanša “plavih” Klaksviku sa Farskih Ostrva u kvalifikacijama za Ligu konferencija. Prethodne sezone ove dvije ekipe su odigrale nekoliko uzbudljivih utakmica, u prvenstvu i polufinalu Kupa Crne Gore, u kojem je Dečić bio uspješniji.

Rudar je poražen na startu od Jezera u Beranama, a u ekipi Srđana Nikića tek bi trebalo da se slože kockice nakon dovođenja 13 novih fudbalera, dok je “rudare” napustilo devet igrača. Pljevljaci su se susreli i sa nepredviđenim problemom - stomačni virus je tokom ove sedmice desetkovao ekipu: Zečević, Talović, Živković, Pejović, Janjić i Šahman nisu trenirali, dok je trener Nikić uprkos istom problemu vodio treninge u dva prethodna dana.

Povoljna okolnost po Pljevljake bili su negativni PCR testovi. Pljevljake može da raduje i oporavak Ljubomira Pejovića i Ivana Bojovića nakon liječenja od povreda u Splitu. Mornar je sačuvao kostur ekipe od prošle sezone, stiglo je i nekoliko pojačanja a trener Andrija Delibašić ne krije da će njegova ekipa u svakoj utakmici igrati za gol više.

2. KOLO

VEČERAS

DEČIĆ - ISKRA (21.00)

Sudija: Nikola Vođević (Podgorica)

RUDAR - MORNAR (21.00)

Sudija: Miloš Bešović (Podgorica)

SJUTRA

SUTJESKA - JEZERO (20.00)

Sudija: Miloš Bošković (Podgorica)

PETROVAC - BUDUĆNOST (21.00)

Sudija: Savo Vujović (Cetinje)

ARSENAL - JEDINSTVO (21.00)

Sudija: Predrag Radovanović (Podgorica)

Bonus video: