Ser Aleks se vratio, pomagaće Junajtedu na svim poljima

Iako je legendarni Škot ostao u fudbalskom odboru Junajteda od 2013. godine, to je bio uglavnom simbolični gest, s obzirom na to da je bivši izvršni direktor Junajteda Ed Vudvord odlučio da ima glavnu riječ

10938 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Ser Aleks Ferguson se vratio u Mančester junajted nakon što mu se izvršni direktor kluba Ričard Arnold obratio za pomoć.

Arnold je osnovao posebnu “komisiju” u kojoj su Ferguson, bivši izvršni direktor Dejvid Gil, legendarni kapiten Junajteda Brajan Robson i sadašnji fudbalski direktor Džon Murto, kako bi mogao da iskoristi njihovo iskustvo u svim aspektima kluba.

To će Fergusonu dati više uticaja na Old Trafordu nego u bilo kom trenutku otkako se povukao sa mjesta trenera prije skoro deceniju.

Iako je legendarni Škot ostao u fudbalskom odboru Junajteda od 2013. godine, to je bio uglavnom simbolični gest, s obzirom na to da je bivši izvršni direktor Junajteda Ed Vudvord odlučio da ima glavnu riječ.

Iako je u 80-im godinama, Ferguson je prilično aktivan, ne propušta utakmice na Old trafordu, često je u trening kampu.

Sada je Ričard Arnold, koji je naslijedio Vudvorda u februaru, prepoznao važnost Fergusonovog ogromnog fudbalskog znanja, stečenog za 26 i po godina na klupi Junajteda, a koje je ovjekovječio osvajanjem 38 trofeja.

Bonus video: