Emeri o Arsenalu, Vengeru, ambicijama...

"Prvi razgovor smo imali 25. aprila, a posljednji 15. maja. Emeri je kasnije predložen upravi koja je 100 odsto podržala tu odluku. Zašto Emeri? U razgovorima sam vidio koliko je posvećen fudbalu i koliko poznaje Arsenalovu istoriju. Nemam dilemu da je pravi čovjek za nas", istakao je Gazidis
77 pregleda 1 komentar(a)
Unaj Emeri Arsenal, Foto: Arsenal.com
Unaj Emeri Arsenal, Foto: Arsenal.com
Ažurirano: 23.05.2018. 15:55h

Unaj Emeri je danas predstavljen u Arsenalu, a u prvom obraćanju javnosti je pokazao baš ono što su navijači željeli da vide i čuju - stručnjaka koji zna šta su "tobdžije".

"Znam dobro Arsenalovu istoriju i šta se ovdje od mene očekuje. Naredne sezone imamo obavezu da se borimo za trofeje u svim takmičenjima u kojima učestvujemo. Tu smo se ljudi iz kluba i ja potpuno složili", rekao je Emeri.

Izvršni direktor Arsenala Ivan Gazidis nije krio zadovoljstvo dolaskom Emerija.

"Prvi razgovor smo imali 25. aprila, a posljednji 15. maja. Emeri je kasnije predložen upravi koja je 100 odsto podržala tu odluku. Zašto Emeri? U razgovorima sam vidio koliko je posvećen fudbalu i koliko poznaje Arsenalovu istoriju. Nemam dilemu da je pravi čovjek za nas", istakao je Gazidis.

Emeri je u karijeri osvojio osam trofeja, od čega pet sa Pari Sen Žermenom. U Parizu je bio prvak Francuske, a ima i po dva pehara u Kupu i Superkupu. U Sevilji je tri puta osvojio Ligu Evrope.

Na predstavljaju se obratio i prethodniku Arsenu Vengeru, koji je vodio Arsenal 22 godine.

"Hvala mu na svemu što mi je ostavio u Arsenalu. Za mnoge trener na svijetu, on je bio putokaz. Naučili smo mnogo o fudbalu od njega i njegovog Arsenala. Veliki je izazov naslijediti takvog stručnjaka u ovakvom klubu", istakao je baskijski trener.

Bonus video: