Fenerbahče se neće izviniti Ukrajini zbog skandiranja Putinu

Dinamo je u srijedu u Istanbulu slavio posle produžetaka sa 2:1, i tako se plasirao u treće kolo kvalifikacija za Ligu šampiona

12279 pregleda 17 komentar(a)
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Predsjednik Fenerbahčea Ali Koč izjavio je danas da se taj turski klub neće izviniti Ukrajini zbog skandiranja navijača predsjedniku Rusije Vladimiru Putinu na meču protiv Dinama iz Kijeva.

"Nećemo se izviniti Ukrajini. Na ukrajinskom ambasadoru i portparolu ukrajinskog ministarstva spoljnih poslova je da se nama izvine posle neprimerenih izjava", rekao je Koč.

"Mislim da je to bilo neprikladno skandiranje, daleko od onoga što je Fenerbahče, ali šta da radimo? Da im začepimo usta", upitao je on.

Ambasador Ukrajine u Turskoj Vasil Bodnar osudio je skandiranje Putinu na utakmici odigranoj u srijedu u Istanbulu.

"Veoma je tužno čuti da navijači Fenerbahčea podržavaju ubicu i agresora koji bombarduje našu zemlju", napisao je na Tviteru.

Na Tviteru se oglasio i portparol ukrajinskog ministarstva spoljnih poslova Oleg Nikolenko.

"Naše oružane snage su pobijedile Putina sa 2:1 na turskom tlu... Preporučujemo turskim navijačima da budu na strani pobjede", napisao je Nikolenko.

Dinamo je u srijedu u Istanbulu slavio posle produžetaka sa 2:1, i tako se plasirao u treće kolo kvalifikacija za Ligu šampiona.

Evropska fudbalska unija (Uefa) je u četvrtak najavila pokretanje disciplinske istrage zbog ponašanja turskih navijača.

Skandiranje Putinu u Istanbulu izazvalo je i negodovanja na društvenim mrežama.

"Osudjujem one koji pokušavaju da daju politički smisao skandiranju koje je trajalo 20 sekundi, kao da se radi o koordinisanoj akciji. Stav Fenerbahčea, kao i Turske, u odnosu na ovu invaziju je jasan. Mi nismo ni na čijoj strani. Imamo i ukrajinske i ruske igrače", rekao je Koč.

Iako je brzo osudila ruski napad na Ukrajinu, Turska se opredijelila za neutralnu poziciju i nije se pridružila zapadnim sankcijama Moskvi.

Bonus video: