Dečić razigran na nepristojno lošem terenu, herojska pobjeda Rudara

Dečić - Iskra 3:0, Rudar - Mornar 1:0

17633 pregleda 26 komentar(a)
Teren u Tuzima, Foto: Printscreen/Mne Sport
Teren u Tuzima, Foto: Printscreen/Mne Sport

Fudbaleri Dečića ostvarili su drugu pobjedu na startu Prve crnogorske Meridianbet lige, ubjedljivo savladali Iskru kod kuće (3:0), nakon što su prije sedam dana slavili u Baru, protiv Mornara (1:0).

Dobra igra, tri gola, mnogo šansi - sve, međutim, ostaje u sjenci nepristojno lošeg terena u Tuzima.

Jeste da su danima tropske temperature, da je vjerovatno teško održavati travnate podloge, ali, ipak, ambijent u kome se igrao meč najvišeg ranga takmičenja u jednoj evropskoj zemlji, 2022. godine - ispod je svakog nivoa.

teren
foto: Printscreen/Mne Sport

Na terenu punom fleka, braon i crne boje, domaći tim je „razbio“ rivala iz Danilovgrada. Igor Ivanović je pogodio prečku udarcem sa 25 metara, prije nego što je Fatos Bećiraj, glavom u padu, na centaršut Pešukića sa lijeve strane, otvorio seriju u 27. minuta.

Pola sata kasnije, Ivanović je lijepom asistencijom pronašao Stefana Denkovića, koji je pogodio i na drugom meču zaredom - u Baru je direktno donio pobjedu, u duelu sa Iskrom ovjerio trijumf svog tima.

Konačan rezultat postavio je mladi Lazar Stanišić u 73. minutu. Stanišić je proslavio prvijenac u elitnom rangu skinuvši dres, a zaboravio je da je prethodno imao žuti karton - dobio je drugi, preskočiće narednu utakmicu.

Dečić je sa deset igrača bez većih problema sačuvao mrežu protiv indisponiranih gostiju, a mogao je i do četvrtog pogotka - Drešaj je pogodio stativu.

Rudar - desetkovan koronavirusom, sa samo šest igrača na klupi, i bez trenera Nikića - slavi važnu pobjedu nad blijedim Mornarom (1:0), koji je bez bodova nakon 180 minuta.

Gol za pobjedu postigao je Dušan Živković u 68. minutu, nakon lijepe akcije na malom prostoru sa Japancem Haradom.

Živković je pogodio, a golman Azir Muminović izrastao u heroja - u 83. minutu efektno je odbranio penal Guzini. Prethodno je Živković oborio sa leđa Počeka.

Bonus video: