Faust i Mendi torpedovali Budućnost, prva pobjeda Sutjeske, istorijski trijumf Arsenala

Sutjeska bolja od Jezera - 3:0, Petrovac - Budućnost 4:2, Arsenal - Jedinstvo 1:0

45352 pregleda 49 komentar(a)
Foto: FSCG
Foto: FSCG
Ažurirano: 31.07.2022. 23:46h

Fudbaleri Petrovca nagovijestili su da bi mogli da budu najprijatnije iznenađenje MeridianBet Prve crnogorske fudbalske lige. Petrovčani su večeras na krilima Mamadua Mendija i Rodriga Fausta nakon preokreta ubjedljivo savladali Budućnost (4:2) i Podgoričanima nanijeli težak udarac nakon eliminacije iz Evrope.

Za razliku od Budućnosti, Sutjeska je u prvom meču nakon eliminacije na Farskim Ostrvima savladala u Nikšiću ekipu Jezera 3:0.

MENDI I FAUST TORPEDOVALI BUDUĆNOST

Petrovac je mnogo mijenjao u prelaznom roku, a nakon 180 minuta prvoligaškog fudbala novajlije su pokazale da će biti sjajna pojačanja. Mamadu Mendi i Rodrigo Emilio Faust postigli su po dva pogotka i nosili ekipu do velike pobjede protiv Budućnosti.

Mendi igra u sjajnoj formi, budući da je u prvom kolu na gostovanju Arsenalu postigao dva gola.

Budućnost je večeras povela već u 2. minutu kada je Lazar Mijović nakon timske akcije savladao Milana Jelovca.

Rano primljen gol nije poremetio domaće koji su napadali i izjednačili u 35. minutu - nakon jednog kornera stvorila se gužva u šesnaestercu gostujuće ekipe, Mendi je bio nespretan, ali je lopta nekako došla do Fausta koji je ugurao u mrežu.

Mendi je i u prvom napadu u drugom poluvremenu imao šansu, ali je bio neoprezan, da bi nakon toga na drugoj strani pokušao Vasilije Terzić, ali je njegov udarac zaustavio Jelovac.

Nakon toga na terenu su dominirali domaći, a u glavnoj ulozi bili Faust i Mendi - Argentinac je u 64. minutu glavom zatresao mrežu, a Mendi minut kasnije povisio na 3:1.

Bilo je tada jasno da Petrovac ide ka pobjedi, a tačku na meču stavio je Mendi još jednim pogotkom. Asistent je bio Faust.

Poraz Budućnosti ublažio je Marko Mrvaljević.

SUTJESKA KONAČNO SLAVILA, NENOV I KONRAD NI NA KLUPI

Nakon četiri meča u Evropi i jednog u prvenstvu Sutjeska je konačno pobijedila - aktuelni šampion savladao je večeras u Nikšiću ekipu Jezera (3:0).

Prvi gol u dresu Sutjeske postigao je Vuk Striković, koji je stigao ovog ljeta, a po drugi put ove sezone u listu strijelaca upisao se Srđan Krstović. Konačan rezultat postavio je Dušan Vuković.

Sutjeska je večeras imala imperativ pobjede i sa takvim stavom odmah krenula u napad. Marko Matanović je poslije dvadesetak sekundi dobro šutirao, ali je njegov udarac odbranio Igor Asanović.

Već u 12. minutu aktuelni šampion je poveo - Vuković je povukao kontru, lijepo pronašao Novicu Erakovića, a vezista asistirao Strikoviću kojem nije bilo teško da zatrese praznu mrežu.

Nakon primljenog pogotka gosti su imali dvije prilike za 60 sekundi - prvo je pokušao Armin Bošnjak, potom i Vojin Pavlović, ali je oba puta na mjestu bio Vladan Giljen.

U 27. minutu novi gol - Dragan Grivić je odlično izveo korner, a Krstović glavom zatresao mrežu.

FK Sutjeska
foto: FSCG

Dobro je igrala Sutjeska u prvom dijelu, šansu je imao i Vuković, ali je nije realizovao. Ispravio se u 53. minutu - Grivić je odlično pronašao mladog igrača, koji je postigao prvi gol ove sezone.

Imala je Sutjeska još prilika, mogla i ubjedljivije da slavi, ali je poslije svega Nikšićanima najbitnije da su upisali prvi trijumf ove sezone.

Inače, u sastavu večeras nije bilo Julijana Nenova i Tajrona Konrada, koji su stigli ovog ljeta. Ranije danas saopšteno je da sporazumno raskinut ugovor sa Alharaišem.

Istorijsku pobjedu, prvu u Meridianbet Prvoj crnogorskoj ligi upisao je Arsenal, koji je večeras u Kotoru savladao Jedinstvo 1:0.

Jedini gol postigao je Boris Došljak na asistenciju Jovana Dašića

Sinoć su odigrana dva meča - Dečić je u Tuzima savladao Iskru (3:0), a Rudar je u Pljevljima bio bolji od Mornara (1:0).

Rezultati

Sutjeska - Jezero 3:0

(Vuk Striković 12, Srđan Krstović 27, Dušan Vuković 53)

Petrovac - Budućnost 4:2

(Rodrigo Emilio Faust 35, 64, Mamadu Mendi 65, 77 - Lazar Mijović 2, Marko Mrvaljević 89)

Arsenal - Jedinstvo 1:0

(Boris Došljak 68)

Sinoć

Dečić - Iskra 3:0

Rudar - Mornar 1:0

Standings provided by SofaScore LiveScore

Bonus video: