Seltik želio Hakšabanovića, odustao zbog komplikovanog poslovanja sa ruskim klubovima

Krilni napadač trenira u švedskom Halmštadu, klubu u kome je i počela njegova karijera, a iz koga je još 2017. kao 18-godišnjak potpisao za Vest Hem

6350 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Savo Prelević
Foto: Savo Prelević

Sead Hakšabanović je već više od mjesec bez kluba - 30. juna mu je istekla pozajmica u Đurgarden iz ruskog Rubina, u koji nema namjeru da se vrati, zbog sankcija koje su uvedene ruskim klubovima, ali i činjenice da je Rubin ispao u drugu ligu.

Ali, vrijeme odmiče, a crnogorski reprezentativac je u neizvjesnom statusu.

Prije desetak dana pojavile su se informacije da je za njega zainteresovan Lester, kao i Anderleht, te francuski klubovi Anže i Brest.

Ruski mediji javljaju i da je u opticaju bio odlazak u Seltik, te da je Rubin bio spreman da proda Hakšabanovića velikanu iz Glazgova za pet miliona eura.

I priča je, navodi Sport express, bila ozbiljna, ali su Škoti odustali iz finansijskih razloga - ne zbog cijene, već zbog komplikacija koje mogu da nastanu u poslovanju sa ruskim klubovima, koji su pod fudbalskim embargom, kao i zbog činjenice da je finansijski promet evropskih zemalja sa Rusijom praktično u prekidu od početka rata u Ukrajini.

Stoga je praktično nemoguće zaključiti bilo kakav posao sa Rubinom, zaključili su u Seltiku.

Zbog toga je, izgleda, jedino rješenje za Hakšabanovića nova pozajmica, ali čeka se prava ponuda.

Do tada krilni napadač trenira u švedskom Halmštadu, klubu u kome je i počela njegova karijera, a iz koga je još 2017. kao 18-godišnjak potpisao za Vest Hem.

On je u Rubin prešao prošlog ljeta iz Norčepinga za 6,5 miliona eura.

Bonus video: