Groznica ženskog fudbala: Vembli rasprodat za 24 sata

Fudbalski savez Engleske saopštio je da će se utakmica između evropskog šampiona Engleske i svjetskog prvaka SAD odigrati 7. oktobra na Vembliju, ako engleski tim u septembru izbori plasman na Mundijal

3915 pregleda 0 komentar(a)
Foto: The FA
Foto: The FA

Za manje od 24 časa prodato je 65.000 ulaznica za utakmicu ženskih fudbalskih reprezentacija Engleske i SAD, u oktobru na londonskom Vembliju.

Fudbalski savez Engleske saopštio je da će se utakmica između evropskog šampiona Engleske i svjetskog prvaka SAD odigrati 7. oktobra na Vembliju, ako engleski tim u septembru izbori plasman na Mundijal.

"Ljudi, vi ste nevjerovatni, 65.000 ulaznica je već prodato za našu oktobarsku utakmicu protiv SAD", navodi se na Tviter nalogu ženske reprezentacije Engleske.

Sajt putem koga su se prodavale karte u utorak je na kratko pao zbog velikog opterećenja.

U Engleskoj je sve popularniji ženski fudbal, posebno pošto je reprezentacija u nedjelju osvojila Evropsko prvenstvo, pobjedom na Vembliju protiv Njemačke poslije produžetaka 2:1.

Utakmicu su gledala 87.192 navijača, što je najbolja posjeta u istoriji evropskih prvenstava u muškoj i ženskoj konkurenciji.

Engleska će u septembru igrati protiv Austrije i Luksemburga u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo. Ekipa je prva na tabeli svoje grupe sa maksimalna 24 boda i obezbijediće plasman na Svetsko prvenstvo remijem protiv drugoplasirane Austrije ili pobjedom protiv Luksemburga.

Ako Engleska bude morala da igra baraž u oktobru, svima koji su kupili ulaznicu za utakmicu sa SAD biće vraćen novac, naveo je Fudbalski savez.

Bonus video: