Marko Rakonjac: Moje riječi su izvučene iz konteksta, politika me ne interesuje

“Prije svega, volim svoju Crnu Goru za koju igram od svoje 13. godine u svim reprezentativnim selekcijama i dres nacionalnog tima nosim sa posebnim ponosom, što je u fudbalskom i uopšte sportskom svijetu i normalno”, rekao je Rakonjac

16336 pregleda 33 komentar(a)
Marko Rakonjac, Foto: Lokomotiva Moskva
Marko Rakonjac, Foto: Lokomotiva Moskva

Marko Rakonjac se kao dječak iz Bijelog Polja preselio u Beograd, zbog fudbala, a sa 22 iz Beograda u Moskvu, ostvarivši veliki transfer u Lokomotivu, koji je Čukaričkom donio 2,5 miliona eura, a njemu priliku da se još razvija kao igrač.

U međuvremenu je nastupao za sve uzrasne kategorije reprezentacija Crne Gore, debitovao je i u našoj A selekciji...

Ali, nažalost, jedan njegov intervju ruskim medijima, za popularni Matchtv, doveo je do toga da se na regionalnoj sceni apostrofiraju izjave koje nisu vezane za fudbal, a koje su dobile čak i političke konotacije, jer se u njima govori o odnosima između Crne Gore, u kojoj je rođen i čiji dres, kako kaže, s ponosom nosi, Srbije, u kojoj je živio i odrastao, te Rusije, gdje je nastavio fudbalski i životni put.

“Svako ko me zna, zna dobro da se ja ne bavim politikom i da me politika apsolutno ne zanima. U intervjuu za ruske medije sam rekao da Crnogorci vole da posjete Rusiju, kao i da dosta Rusa živi u Crnoj Gori. Na pitanje o vezama Srbije i Rusije, rekao sam da sam na utakmicama dok sam igrao u Srbiji vidio dosta transparenata koji su povezani sa Rusijom, i da znam da su to bratski narodi. Neke stvari su izvučene iz konteksta i ja sam uvučen u priče koje me ne zanimaju. Fudbaler sam, igram i družim se sa momcima svih nacionalnosti, a svako ko se bavi fudbalom zna da smo u našem svijetu svi isti i jednaki, a da nas politika apsolutno ne interesuje. To što je neko iskoristio dio mog intervjua da stvara aferu ili neke podjele – žao mi je i krivo zbog toga, jer sam ja daleko od tih priča”, kazao je Rakonjac za Vijesti.

Posebno je naglasio činjenicu da je reprezentativac Crne Gore već skoro deceniju.

“Prije svega, volim svoju Crnu Goru za koju igram od svoje 13. godine u svim reprezentativnim selekcijama i dres nacionalnog tima nosim sa posebnim ponosom, što je u fudbalskom i uopšte sportskom svijetu i normalno”, rekao je Rakonjac.

Bonus video: