Gvardiola: Titulu ne možemo da osvojimo, ali možemo da izgubimo do Mundijala

Siti je nadmašio Liverpul za bod prošle sezone, kao i u sezoni 2018/19, a Gvardiola je rekao da bi svaki kiks mogao dovesti do toga da neko ispadne iz trke već do novembra kada se ide na pauzu za Svjetsko prvenstvo

6304 pregleda 3 komentar(a)
Pep Gvardiola, Foto: Reuters
Pep Gvardiola, Foto: Reuters

Trener Mančester sitija Pep Gvardiola je rekao da nijanse koje su odlučivale trku za titulu u Premijer ligi posljednjih godina znače da je ključno da njegiv tim krene jako od starta sezone, koju šampion otvara u nedjelju od 17.30 kada će gostovati Vest Hemu.

Siti je nadmašio Liverpul za bod prošle sezone, kao i u sezoni 2018/19, a Gvardiola je rekao da bi svaki kiks mogao dovesti do toga da neko ispadne iz trke već do novembra kada se ide na pauzu za Svjetsko prvenstvo.

“Imam osjećaj svaki put da je naredna sezona teža od prethodne“, rekao je Gvardiola u petak uoči njihovog otvaranja sezon.

“Mislio sam da predstojeće prvenstvo ne može da može bude teže od prošlog, ali jeste i biće. Svaki klub je sve bolji, timovi su jači, treneri napreduju uz njih i zato je Premijer liga najbolja”, kazao je Gvardiola.

Predstojeća sezona biće specifičina, jer se prekida u jeku takmičenja.

“Postoje dvije sezone, jedna pred Svetsko prvenstvo, druga poslije. Titulu ne možete da osvojite do novembra, ali možete da je izgubite... Osvojili smo dvije Premijer lige sa jednim bodom prednosti, znamo da možemo da pobjeđujemo u seriji, ali znamo da može i Liverpul. Moramo dobro da počnemo", naglasio je.

Za Mančester siti dolaskom Halanda, Filipsa i Alvaresa prelazni tok bi mogao da bude završen, ali pominje se odlazak Bernarda Silve u Barselonu.

Iako je rekao da želi da portugalski vezista ostane u klubu, Gvardiola neće prisiljavati nijednog igrača da ostane.

"Naravno da bih volio da Bernando ostane, ali iskreno ne znam šta će se desiti... Ako ostane - savršeno. Ako želi da ode - ja nisam neko ko će sprečavati ljude da ostvare svoje želje", rekao je Gvardiola.

Siti su ovog ljeta napustili Sterling, Gabrijel Žezus i Zinčenko.

Bonus video: