Bajern počeo strahovladu - šestica u gostima protiv osjavača Lige Evrope (VIDEO)

Bavarci pobijedili Ajntraht sa 6:1 u gostima, na poluvremenu su vodili 5:0, i odmah najavili da neće imati pravog rivala u Njemačkoj

9544 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Počela je Bundesliga, i odmah je jasno kakav će imati epilog. Barem kada je u pitanju borba za titulu...

Sedam dana nakon što su osvajaču Kupa Njemačke, Red Bul Lajpcigu, dali pet golova u gostima u Superkupu (5:3), fudbaleri Bajerna bili su još efikasniji protiv osvajača Lige Evrope Ajntrahta, takođe u gostima - 6:1 na "Dojče bank" areni!

I bez Roberta Levandovskog, koji je otišao u Barselonu, tim Julijana Nagelsmana je pokazao, zapravo najavio, da neće imati pravog rivala u borbi za 11. uzastopnu titulu.

Sve je bilo jasno nakon samo desetak minuta igre, nakon kojih su Bavarci imali dva gola prednosti, šutirali još pet puta ka golo domaćina.

Džošua Kimih je u 5. minutu lukavim slobodnim udarcem, iskosa sa 30-ak metara, kada su svi očekivali centašutut, iznenadio golmana Frankfurta Trapa za 0:1.

Već u 11. Benžaman Pavar je nakon prekida i gužve u šesnaestercu neodbranjivo tukao u suprotni ugao za 0:2.

Bajern, Fudbaleri Bajerna
foto: Reuters

Na 3:0 povećao je Sadio Mane u 29. minutu, glavom, što je njegov prvi gol u Bundesligi, a drugi u dresu Bajerna.

Bavarci su nastavili rafal, Džamal Musiala je u 35. minutu na pas Tomasa Milera dao četvrti, a Serž Gnabri u 43. minutu i peti gol, takođe na asistenciju Milera.

Povezani članci

05. Avgust 2022.

Svi protiv Bajerna, Bajern protiv svih

Partija na "Dojče bank" areni u nastavku je uljepšana sa još dva gola - po jednim na obje strane.

Kiks Manuela Nojera u 64. minutu iskoristio je Kolo Muani da postigne počasni gol za domaće, da bi konačnih 1:6 postavio Musiala, drugim golom na meču, u 83. minutu...

Bonus video: