Dečić spreman za Budućnost: Nismo favoriti, ali imaćemo šta da pokažemo

Tuzani sjutra veče gostuju pod Goricom, gdje su slavili u prethodva dva prvenstvena meča, ali i izgubili dva posljednja finala Kupa

6655 pregleda 4 komentar(a)
Foto: FK Dečić
Foto: FK Dečić

Na dva prethodna prvenstvena gostovanja Budućnosti pod Goricom Dečić je ostvario pobjede, ali je u važnijim mečevima doživio poraze - u dva posljednja finala Kupa.

Između Tuzana i Podgoričana se u prethodne dvije godine napravilo veliko rivalstvo, praćeno i povremenim trzavicama na tribinama (prekid, pa nastavak u Tuzima prošle sezone) ali i saopštenjima, povicima na suđenje...

Uz sve to - u pitanju su timovi koji su među glavnim favoritima za trofeje, pa se sjutra veče pod Goricom (21 sat, TV Arenasport) očekuje pravi derbi 3. kola Meridianbet 1. Crnogorske fudbalske lige.

Dečić je u prva dva kola ostvario dvije pobjede, Budućnost je odigrala jedan meč u doživjela poraz - iako je tek početak sezone, momci Vladimira Jankovića donekle rasterećenije dočekuju derbi.

"Poštujemo i respektujemo Budućnost. Nisu startovali kako treba, u slučaju slabog rezultata bilu bi u još većem zaostatku i učiniće sve da se iskupe protiv nas. Mi smo spremni", poručuje ofanzivnci vezista Dečića, reprezentativac Draško Božović, do početka prošle sezone prvotimac Budućnosti.

Povezani članci

06. Avgust 2022.

Nedović: Pobjeda protiv Dečića je imperativ

Tuzani su skoro kompletni, trener Janković ne može da računa samo na lijevog beka Roberta Đeljaja, koji je povrijeđen.

"Dva puta smo u prošloj sezoni slavili pod Goricom, igrali smo i finale Kupa. Ovog ljeta smo dobro statovali i sigurno je da na ovaj meč idemo puni samopouzdanja, ali i optimizma. Ne možemo da kažemo da smo favoriti protiv Budućnosti, ali sam siguran da ćemo imati šta da pokažemo. Očekujem odličnu utakmicu, pune tribine i pravi spektakl", dodao je Božović.

Meč pod Goricom sudi Miloš Bošković, pomagaće mu Srđan Jovanović i Vladislav Radenović.

Prva četiri meča 3. kola igraju se večeras, a sastaju se Jedinstvo - Petrovac (20 h), Jezero - Arsenal (20), Mornar - Sutjeska (21) i Iskra - Rudar (21).

Standings provided by SofaScore LiveScore

Bonus video: