Nastavak agonije Sutjeske i mnogo znakova pitanja, treća pobjeda Petrovca, preokret Jezera

Meridianbet 1. CFL, 3. kolo: Mornar se vratio u život protiv Sutjeske i ostvario prvu pobjedu ove sezone (2:1), Petrovac bolji od Jedinstva u Bijelom Polju (1:0), preokret Jezera protiv Arsenala (2:1), remi Iskre i Rudara (0:0)

35217 pregleda 46 komentar(a)
Šampion u dimu: Novica Eraković, Foto: Meridianbet 1. CFL
Šampion u dimu: Novica Eraković, Foto: Meridianbet 1. CFL
Ažurirano: 06.08.2022. 22:57h

Ovosezonska agonija Sutjeske, započeta razočaravajućim nastupom na evropskoj sceni, nije okončana trijumfom nad Jezerom u prošlom kolu, već je samo nakratko prekinuta.

Nastavila se sinoć u Baru - Mornar se vratio u život nakon dva startna poraza, slavio je 2:1 i povećao pritisak na trenera Nikšićana Miliju Savovića, čiju ostavku traže navijači.

Šta će se dešavati kraj Bistrice nakon novog razočaranja može samo da se nagađa, posebno zbog toga što se nakon posljednjih talasanja nije oglašavala ni uprava kluba, a ni sam Savović (nije davao izjave poslije pobjede nad Jezerom i u najavi meča sa Mornarom).

Ne zna se i šta se dešava sa pojedinim fudbalerima, Julijan Nenov, zvučno pojačanje iz Bugarske, drugi meč zaredom nije bio ni među rezervama, što samo potvrđuje glasine da je na izlaznim vratima kluba. Holanđanin Tajron Konrad se vratio u tim, počeo je na klupi, ušao na poluvremenu - još se čeka na njegov prvi gol.

Mnogo znakova pitanja lebdi nad šampionom, ali šta god i kako god - važna pobjeda Mornara, tima koji je takođe ambiciozno ušao u sezonu. Nikšićanima je presudio njihov bivši igrač, CFL legenda Marko Ćetković, golom i asistencijom u uvodu meča.

Sutjesci su "presudili" i njeni igrači, kardinalnim greškama koje su prethodile golovima Mornara. U 8. minutu loptu je izgubio Srđan Krstović, vezista Barana Petar Sekulović sjajno je lansirao Ćetkovića, koji je izašao sam na Giljena i rutinski ga savladao.

Devet minuta kasnije pogrešan pas Anta Babića, vrhunska duga lopta Lazara Lambulića, nesebična asistencija Ćetkovića i realizacija Alekse Maraša - 2:0.

Sutjeska se vratila u igru deset minuta prije kraja, golom oporavljenog Filipa Kneževića nakon asistencije Dragana Grivića, ali je Mornar izdržao, uz malo sreće - dobru šansu za Sutjesku u šestom minutu nadoknade imao je Drinčić.

Seriju pobjeda nastavio je Petrovac - treći trijumf u tri kola upisala je ekipa sa mora, koja je sama na prvom mjestu. Nisu Petrovčani blistali kao protiv Arsenala u gostima u prvom, ili Budućnosti kod kuće u drugom kolu, ali su bili dovoljno dobri da iskoriste grešku domaćih i postignu gol, a potom dovoljno koncentrisani da sačuvaju prednost.

Grešku je napravio golman Bjelopoljaca Sergej Joksimović, koji je u 18. minutu propustio da uhvati loptu nakon ne baš jakog udarca Augusta Koree, na pravom mjestu našao se Igor Zonjić i gurnuo je u mrežu.

FK Petrovac
foto: Meridianbet 1.CFL

Bjelopoljci su prijetili do kraja, "povijala" se odbrana Petrovca, ali nisu domaći uspjeli da urade ono što jesu protiv Sutjeske u prvom kolu. Mogli su Petrovčani i do drugog gola, šanse nakon kontranapada propustili su Mendi i Zvrko.

Jezero je velikim preokretom u drugom poluvremenu savladalo Arsenal u Beranama (2:1) i stiglo do druge pobjede.

Tivćani su poveli u 31. minutu, kada je Jovan Dašić pogodio glavom nakon centaršuta sa desne strane. Preokret Plavljana, i to na kakav način, režirali su Armin Bošnjak i rezervista Edis Redžepagić. Prvo su u 68. minutu odigrali dupli pas, a Bošnjak je poslao "haubicu" koja je proletjela iznad glave golmana Igora Nikića. U 79. minutu uloge su bile promijenjene, Bošnjak je asistirao, a Redžepagić pogodio.

FK Jezero, Fudbaleri Jezera
foto: Meridianbet 1. CFL

Iskra i Rudar igrali su 0:0 na stadionu "Braće Velašević". Danilovgrađani ove sezone u četiri meča - dva evropska, dva na domaćoj sceni, još nisu postigli gol.

Rezultati:

JEDINSTVO - PETROVAC 0:1

Igor Zonjić 19.

JEZERO - ARSENAL 2:1

Armin Bošnjak 68, Edis Redžepagić 79. - Jovan Dašić 31.

MORNAR - SUTESKA 2:1

Marko Ćetković 8, Aleksa Maraš 17. - Filip Knežević 80.

ISKRA - RUDAR 0:0

Nedjelja

BUDUĆNOST - DEČIĆ (21 h)

Standings provided by SofaScore LiveScore

Bonus video: