Imperativ za Budućnost protiv ambicioznog Dečića

Večeras pod Goricom (21 h) derbi 3. kola Meridianbet 1. CFL. Domaći žele da se iskupe za težak poraz u Petrovcu, Tuzani rasterećeniji nakon dvije pobjede na startu

8091 pregleda 11 komentar(a)
Lazar Mijović (Budućnost) i Marko Tući (Dečić), Foto: Boris Pejović
Lazar Mijović (Budućnost) i Marko Tući (Dečić), Foto: Boris Pejović

Na dva prethodna prvenstvena gostovanja Budućnosti pod Goricom Dečić je ostvario pobjede, ali je u važnijim mečevima doživio poraze - u dva posljednja finala Kupa.

Između Tuzana i Podgoričana se u prethodne dvije godine napravilo veliko rivalstvo, praćeno i povremenim trzavicama na tribinama (prekid, pa nastavak u Tuzima prošle sezone), ali i saopštenjima, povicima na suđenje...

Uz sve to - u pitanju su timovi koji su među glavnim favoritima za trofeje, pa se večeras pod Goricom (21 sat, TV Arenasport) očekuje pravi derbi 3. kola Meridianbet 1. Crnogorske fudbalske lige.

Dečić je u prva dva kola ostvario dvije pobjede, Budućnost je odigrala jedan meč i doživjela poraz - iako je tek početak sezone, tim Aleksandra Nedovića je pod imperativom...

”Ne želimo da nam se desi ono što nam se desilo prethodne sezone na početku, pa da kasnimo i jurimo rivale. Pobjeda je imperativ, a ekipa je pokazala da može da igra pod imperativom, uprkos tome što smo u nekim linijama tima premladi da bismo zatvarali utakmice na vrijeme. Međutim, opet smo doveli iskusnog štopera, imamo i iskustva u svlačionici i taj imperativ treba da pretočimo u pozitivnu energiju kao što je bilo u većem dijelu prošle sezone”, kazao je Nedović, koji ne računa na golmana Miloša Dragojevića.

Stigao je iskusni reprezentativac Marko Simić, koji će odmah biti u startnoj postavi.

”S njim ćemo dobiti mnogo stvari koje su nam nedostajale prošle i ove godine, u smislu vođe na terenu. Mislim da ćemo lakše rješavati neke stvari koje recimo u Petrovcu, u datom trenutku, nisu bile teške, a nama su bile komplikovane i pravile problem po pitanju rezultata”, dodao je Nedović.

I Dečić je doveo iskusnog fudbalera - upravo iz Budućnosti - Igora Ivanovića koji će večeras biti prijetnja po svoj doskorašnji tim.

”Dečić je pokazao svoje ambicije samim prelaznim rokom i dovođenjem Denkovića i Ivanovića. Definitivno žele da osvoje titulu. Međutim, igramo na svom terenu, mi smo Budućnost i moramo da se ponašamo tako u svakom mogućem trenutku”, istakao je Nedović.

Dečić je maksimalan nakon prva dva kola, dobar rezultat pod Goricom potvrdio bi visoke ambicije Tuzana...

”Poštujemo i respektujemo Budućnost. Nisu startovali kako treba, u slučaju slabog rezultata bili bi u još većem zaostatku i učiniće sve da se iskupe protiv nas. Mi smo spremni”, poručuje ofanzivnci vezista Dečića, reprezentativac Draško Božović, do početka prošle sezone prvotimac Budućnosti.

Tuzani su skoro kompletni, trener Vladimir Janković ne može da računa samo na lijevog beka Roberta Đeljaja, koji je povrijeđen.

”Dva puta smo u prošloj sezoni slavili pod Goricom, igrali smo i finale Kupa. Ovog ljeta smo dobro statovali i sigurno je da na ovaj meč idemo puni samopouzdanja, ali i optimizma. Ne možemo da kažemo da smo favoriti protiv Budućnosti, ali sam siguran da ćemo imati šta da pokažemo. Očekujem odličnu utakmicu, pune tribine i pravi spektakl”, dodao je Božović.

Meč pod Goricom počinje u 21 sat (TV Arenasport), sudi Miloš Bošković, a pomagaće mu Srđan Jovanović i Vladislav Radenović.

Bonus video: