Kriza pod Goricom, euforija u Tuzima: Dečić nadigrao Budućnost i preuzeo prvo mjesto

Gosti slavili rezultatom 2:0, Podgoričani upisali drugi poraz nakon što su ubjedljivo izgubili i od Petrovca

22321 pregleda 53 komentar(a)
Foto: FK Budućnost
Foto: FK Budućnost

Fudbalska kriza je u Nikšiću, ali nije zaobišla ni Podgoricu i Budućnost koja je poražena i u drugom meču ove sezone u Meridianbet Prvoj crnogorskoj ligi.

Mjeru "plavima" je uzeo silno pojačani Dečić, slavio 2:0 i zahvaljujući boljoj gol-razlici preuzeo prvo mjesto od Petrovca - i jedni i drugi imaju maksimalan učinak nakon tri kola.

Stanje na tabeli nije slučajno, Budućnost je posljednja (istina, uz Iskru ima i utakmicu manje), pa ostaje da se vidi kakva je reakcija u podgoričkom klubu nakon početka ljeta u kojem Podgoričani ne djeluju kao ekipa spremna da se bori za trofeje...

Dvije utakmice i dva poraza (u prvoj je ubjedljiv bio Petrovac - 4:2) - to za najveći klub u Crnoj Gori nije redovno, već vanredno stanje. Zato se u finišu sa tribina i čulo skandiranje protiv čelnika kluba.

Činjenica je da su Tuzani u ovom momentu bolji, spremniji i motivisaniji tim od Budućnosti.

Pripalo im je prvo poluvrijeme kada su stvorili nekoliko prilika pred golom domaćina.

Prvu u 6. minutu kada je Draško Božović izveo korner, a Fatos Bećiraj sa 6-7 metara u padu šutirao glavom pored gola.

Uzvratila je Budućnost u 24. preko Zorana Petrovića, da bi u finišu opet Tuzani dodali gas.

Do pogotka je mogao i Božović, nakon njega i Danilo Pešukić čiji je udarac sa dvadesetak metara iskosa s lijeve strane zaustavio golman Đorđije Pavličić.

Već u drugom minutu nastavka gosti su imali novu priliku, još jednom iz kornera koji je izveo Božović.

Ovog puta je u šansi bio Igor Ivanović, Pavličića je sačuvala prečka, da bi u 54. na drugoj strani Vasilije Terzić pogodio stativu...

I kada je stanje na terenu ukazivalo da "plavi" preuzimaju kontrolu, Tuzani su zadali udarac i poveli iz akcije koju je počeo Božović, a završio Stefan Denković - srpski napadač je u 66. minutu sa ivice peterca sproveo loptu u mrežu nakon što je Pavličić odbranio šut novajlije Andreja Bajovića.

Bio je to treći gol Denkovića ove sezone, više je postigao samo napadač Petrovca Mamadu Mendi (četiri), a da Budućnost nema šta da traži u malom derbiju bilo je jasno u 78. minutu kada je "pukla" još jedna u nizu kontra Dečića.

Ivanović je prošao po desnoj strani, odigrao povratni pas, a rezervista Erjon Vucaj zatresao mrežu.

Vucaj je kasnije morao da napusti igru zbog oštrog starta Luke Mirkovića, u tim momentima je i zaiskrilo među igračima dva tima, ali se sve brzo smirilo.

Naredno kolo je na programu narednog vikenda.

Budućnost će prve bodove u sezoni tražiti na gostovanju Rudaru, Dečić čeka derbi sa Petrovcem na stadionu "Mitar-Mićo Goliš".

BUDUĆNOST - DEČIĆ 0:2 (0:0)

Podgorica - Stadion pod Goricom. Gledalaca: 3. 000. Sudija: Miloš Bošković (Podgorica). Strijelci: Denković u 66. i Vucaj u 78. minutu. Žuti kartoni: Janković, Adžić, Mirković, Mrvaljević (Budućnost), Denković, Pešukić, Pavićević, Vucaj (Dečić).

Budućnost: Pavličić - Ignjatović (74. Đuričković), Simić, Adžić, Ražnatović - Janković, Mirković (83. Mrvaljević), Terzić (74. Milošević) - Mijović, Petrović, Đukanović (60. Rudović).

Dečić: Marković - Drešaj, Tući, Ćuković, Pešukić (70. Ljuljđuraj) - Nikolić, Bajović (70. Bajović) - Denković (85. Marušić), Božović, Ivanović - Bećiraj (70. Vucaj/85. Božanović).

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Bonus video: