Kuriozitet i kriza: Budućnost prvi put na nuli i na dnu CFL tabele

Najslabiji start u CFL Budućnost je imala u sezoni 2013/14, kada je u prva tri kola osvojila samo bod – 1:1 protiv OFK Titograda, te porazi od Mogrena (1:0) i Mornara (2:1).

13449 pregleda 21 komentar(a)
Foto: FK Budućnost
Foto: FK Budućnost

Prošle su tri runde crnogorskog fudbalskog šampionata, koje je u svom 17. izdanju donijelo i jedan kuriozitet.

Prvi put je Budućnost, najtrofejniji crnogorski klub i jedini “vječiti” favorit za titulu, jedini bez bodova, jedini na nuli...

Budućnost je, istina, odigrala i meč manje, ali i to što je bez boda u prvih 180 minuta, takođe, se od 2006. do sada nije dogodilo...

Podgorički “plavi” su poraženi od Petrovca u gostima 4:2, pa od Dečića sinoć kod kuće 2:0, a sa Iskrom nisu igrali, jer su u trenutku početka šampionata imali evropske obaveze.

Najslabiji start u CFL Budućnost je imala u sezoni 2013/14, kada je u prva tri kola osvojila samo bod – 1:1 protiv OFK Titograda u 1. rundi, te porazi od Mogrena u gostima (1:0) i Mornara kod kuće (2:1).

Kako je počela, tako je i završila taj šampionat – tek na četvrtom mjestu, iza Čelika, Lovćena i šampiona Sutjeske.

Neočekivano loš početak Budućnost je imala i u sezoni 2020/21, kada je u prva tri kola poražena od Dečića (2:0) i Podgorice (4:0), a između ta dva gostujuća neuspjeha pod Goricom je pobijedila Sutjesku (1:0). Dvije izgubljene utakmice u tri premijerne runde nisu imale posljedica na ishod sezone – osvojena je titula sa čak 28 bodova više od Sutjeske.

Bez pobjede u prva tri kola Budućnost je bila i prošle sezone (Rudar 1:1, Mornar 1:1, Iskra 1:2), koju je završila na drugom mjestu.

Nikada do sada “plavi” nisu bili na dnu tabele, sa nulom u bodovnom saldu...

Bonus video: