"Krizni" sastanak u Budućnosti, Mijač smjenjuje Nedovića?

Najtrofejniji crnogorski klub nema ni bod nakon tri kola, odnosno dva odigrana meča, nalazi se na začelju tabele, što se nikada nije dogodilo u samostalnoj Crnoj Gori. I sve to nakon ne baš reprezentativnog nastupa na evropskoj sceni

9603 pregleda 22 komentar(a)
Trener Aleksandar Nedović i k, Foto: FK Budućnost
Trener Aleksandar Nedović i k, Foto: FK Budućnost

U Fudbalskom klubu Budućnost u toku je "krizni" sastanak tokom kojeg bi mogle da budu donešene velike odluke.

Predsjednik Podgoričana Veselin Mijač mogao bi da smijeni trenera Aleksandra Nedovića i njegov stručni štab, nakon lošeg, užasavajućeg početka sezone - najtrofejniji crnogorski klub nema ni bod nakon tri kola, odnosno dva odigrana meča, nalazi se na začelju tabele, što se nikada nije dogodilo u samostalnoj Crnoj Gori.

Manje je vjerovatno, ali i to je moguće, da Nedović i stručni štab dobiju još jednu šansu - u subotu je utakmica protiv Rudara u Pljevljima, prije najvećeg crnogorskog derbija protiv Sutjeske, 20. avgusta pod Goricom.

Biće to duel "ranjenika", i Sutjeska je promijenila trenera nakon katastrofalnog nastupa na evropskoj sceni i lošeg početka domaće sezone. Ostaje da se vidi ko će u derbiju voditi Nikšičane, a ko Podgoričane.

I iza Budućnosti je slabiji nastup u Evropi, uprkos prolasku kosovskog Lapija u prvom kolu kvalifikacija za Ligu konferencija. Protiv islandskog Breidablika u drugoj rundi, "plavi" su pokazali velike manjkavosti, ne samo kada je u pitanju igra, već i ponašanje igrača na terenu, posebno u prvom meču, koje ne priliči ozbiljnom klubu.

Na "tapetu" bi mogao da bude i loše odrađeni prelazni rok, nakon odlaska nekoliko važnih igrača - štoper Ćuković i napadač Ivanović otišli su u Dečić, tim koji je sinoć pod Goricom ogolio sve slabosti Budućnosti (0:2), vezista Raičković otišao je u Koreju, bek Raspopović u hrvatsku Goricu...

Dovedeni su desni bek Uroš Ignjatović, iz srpskog drugoligaša Inđije - postigao je gol protiv Lapija sa Kosova, malo je na terenu, malo na klupi, ali barem ima kakvu-takvu minutažu.

Za razliku od Argentinca Pabla Lusera, koji je odigrao samo jedan meč (protiv Breidablika), kada je Mirković bio suspendovan, a tek tamnoputog Rusa Lajonela Adamsa, koji se odmah povrijedio, priča se i da je klub na putu da raskine ugovor (ili je već raskinuo?) sa štoperom.

Anđelo Rudović uglavom ulazi sa klupe, a prije samo nekoliko dana stigao je reprezentativac Marko Simić.

Kao rezultat - Podgoričani igraju slabo, preslabo, primili su četiri gola od Petrovca u prvom kolu, a protiv Dečića u drugom bila je očigledna razlika u kvalitetu.

Budućnost, inače, već godinu i po nema sportskog direktora - čovjeka koji bi bio odgovoran za transfer-politiku kluba.

Ostaje da se vidi kake će poteze donijeti uprava kluba, na čelu sa Mijačem, čiji je odlazak sinoć tražio dio najvatrenijih navijača.

Bonus video: