bundesliga

Dortmund doveo Modesta da zamijeni Alea

Ale će odsustvovati sa terena pošto boluje od tumora testisa

4320 pregleda 0 komentar(a)
Foto: www.bvb.de
Foto: www.bvb.de

Dosadašnji fudbaler Kelna Antoni Modest potpisao je danas jednogodišnji ugovor sa Borusijom iz Dortmunda.

Klub je doveo francuskog napadača kao zamjenu za Sebastijena Alea koji će odsustvovati sa terena pošto boluje od tumora testisa.

Modest je prošao ljekarske preglede i potpisao ugovor sa klubom iz Dortmunda.

"Donijeli smo svjesnu odluku poslije analize prošle sezone da dovedemo klasičnijeg napadača koji našoj ofanzivnoj igri daje više na fizičkom planu, koji je dobar u igri glavom i koji je prijetnja protivničkom golu", rekao je sportski direktor Borusije Dortmund Sebastijan Kel.

Dortmund je u tu svrhu ovog ljeta doveo Alea iz Ajaksa za 31 milion eura, ali je on morao da napusti pripreme zbog bolesti i daljeg liječenja.

"S obzirom na prirodu njegove bolesti, drago nam je što smo u kratkom roku uspjeli da dovedemo napadača kakav je Antoni Modest", dodao je Kel.

Modest je u Bundesligi igrajući za Keln i Hofenhajm odigrao 190 utakmica, postigao 83 gola i imao 16 asistencija. Francuski 34-godišnji napadač je prošle sezone u 32 prvenstvene utakmice za Keln postigao 20 golova.

"Ponuda Dortmunda pružila mi je jedinstvenu priliku da i u mojim godinama igram u Ligi šampiona, da se dokažem na najvišem nivou", naveo je Modest.

On je zahvalio Kelnu što mu je dozvolio da ode, ali njegov odlazak nije obradovao trenera Štefena Baumgarta.

"Muka mi je od toga", rekao je Baumgart u nedjelju.