Zvezda rutinski u Jerevanu - Makabi je dijeli od evropske elite, Dinamo preskočio Ludogorec

Poslije ubedljivih 5:0 iz Beograda, crveno-bijeli su u Jerevanu slavili golovima Gelora Kange u 44. minutu iz penala i Milana Pavkova u 60. minutu

16094 pregleda 7 komentar(a)
Foto: BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC
Foto: BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC
Ažurirano: 09.08.2022. 22:04h

Fudbaleri Crvene zvezde i Dinama plasirali su se u plej-of kvalifikacija za Ligu šampiona.

Zvazda je Jerevanu u revanš meču trećeg kola kvalifikacija pobijedila Pjunik sa 2:0, dok je Dinamo bio bolji od Ludogoreca u Zagrebu 4:2.

Poslije ubedljivih 5:0 iz Beograda, crveno-bijeli su u Jerevanu slavili golovima Gelora Kange u 44. minutu iz penala i Milana Pavkova u 60. minutu.

Dva najzanimljivija detalja iz prvih 45 minuta bila su dva penala za goste, koja su dosuđena nakon konsultacija sudije sa VAR-om.

Prvi je dosuđen u 30. minutu nakon što je jedan igrač Pjunika igrao rukom, ali je šut Aleksandra Kataija odbranio golman Stanislav Bučnev.

U finišu tog dijela igre, ponovo je reagovao VAR pošto je u kaznenom prostoru oboren Seku Sanogo. Ovog puta, odgovornost je preuzeo Kanga i u 44. minutu donio vođstvo svojoj ekipi.

Pobedu Zvezde potvrdio je Pavkov u 60. minutu kada je glavom, na centaršut Gobeljića, savladao golmana domaće ekipe.

Zvezda će se za plasman u grupnu fazu Ligu šampiona boriti sa Makabijem iz Haife. Izraelski tim je večeras na Kipru izgubio od Apolona sa 2:0, ali je dalje prošao zbog pobjede u prvom meču od 4:0.

Dinamo je u prvom meču stekao prednost od 2:1 protiv Ludogoreca, a u revanšu vodio 3:0, golovima Josipa Drmića i dvostrukog strijelca Mislava Oršića. Gosti su od sedmog minuta imali igrača manje, jer je dva kartona za kratko vrijeme dobio Jankov.

Ludogorec je u finišu poluvremena smanjio preko Despodova, koji je zatim pogodio i za 3:2.

Sve nade bugarskom prvaku ugašene su u 72. minutu kada je Rik dobio drugi žuti karton.

Četiri minuta prije kraja i Karničnik je isključen, jer je faulirao Oršića u svom šesnaestercu, a Bruno Petković iz penala postavio konačnih 4:2.

Dinamo u plej-of rundi igra sa norveškim Bodom.

Bonus video: