Džudović: Nisam obećao titule i sve pobjede, već rad i privrženost klubu

Ekipu, kaže, poznaje djelimično, gledajući je sa tribina i iz uloge člana stručnog štaba selekcije Crne Gore

14828 pregleda 25 komentar(a)
Džudović na današnjoj konferenciji, Foto: FK Budućnost
Džudović na današnjoj konferenciji, Foto: FK Budućnost

Miodrag Džudović promovisan je danas kao trener fudbalera Budućnosti.

Džudović je postavljen juče kao nasljednik Aleksandra Nedovića, u momentu kada je najtrofejniji i najveći crnogorski klub u krizi, na dnu tabele i bez boda nakon dva odigrana meča u crnogorskom šampionatu.

Za Budućnost, u kakvom god sastavu da je, i u kakvom god momentu, trofeji na domaćoj sceni su ne samo želja, već i neka vrsta obaveze...

"Ambicije su uvijek najveće, ali predsjedniku nisam obećao ni titule, ni kupove, ni sve pobjede. Obećao sam mu rad, privrženost klubu, odnos prema radu... Ako uspijem da to uradim, a svi zajedno budemo na istom putu, možemo da imamo i rezultate, koji su jedina istina u fudbalu”, kazao je Džudović.

Rezultata trenutno nema – prvi put od 2006. godine Budućnost je bez boda nakon dva odigrana meča, prvi put je posljednja na tabeli. Ni prezentacija na evropskoj sceni nije mogla da zadovolji ambicije, iako je bila neuporedivo bolja nego prošlog ljeta.

“Moramo da nađemo rješenje kako dalje, Budućnost mora da pobjeđuje. Moj zadatak je da podignem nivo rada, organizaciju rada, da objedinim sve strukture u klubu da zajedničkim snagama krenemo dalje”, rekao je Džudović.

Još prije tri godine imao je ponudu da bude trener Budućnosti, nakon što je vodio ekipu na četiri utakmice, poslije odlaska Vladimira Vermezovića.

Rekao je tada, a ponovio i danas – da je bilo prerano...

“Bio sam tada tek na početku, osjetio sam da je to prevelika obaveza. Tada, takođe, nisam imao ni pro licencu, a veliki kluba ne smije sebi da dozvoli da traži nekoga da me 'pokriva'. To ne bi bilo pošteno ni prema našoj trenerskoj školi, čiji sam član bio. Mnogo sam puta se zapitao da li će biti drugog poziva. On je, sticajem okolnosti, došao. Nisam očekivao poziv, ali spremao sam se za ovako nešto i spreman sam da prihvatim obaveze”, kazao je Džudović.

Ekipu, kaže, poznaje djelimično, gledajući je sa tribina i iz uloge člana stručnog štaba selekcije Crne Gore.

“Predstoji mi upoznavanje, pokušaću da adaptacija bude što brža. Selekcija je takva kakva je, možda je mogla da bude bolja, ali prelazni rok je završen sinoć, nema promjena i to mi je jasno. Spreman sam da radim sa tim što imam”.

Džudović bi iz uloge trenera mogao da prenese igračima, posebno mlađima, iskustvo koje je sticao na svom fudbalskom putu, koji nije bio lak, koji ga je vodio iz malih sredina – Plava i Bijelog Polja, do velikih uloga u inostranstvu, posebno u Rusiji, a na kraju i do važnog statusa u reprezentaciji Crne Gore.

“Sve što sam stvorio u životu stvorio sam sam u smisli odnosa prema radu, treningu, klubu... Pokušaću da pomognem mladim igračima i na terenu i u razgovoru sa njima. Pokušaću da imam i, da tako kažem, vaspitnu ulogu. Da li će da me poslušaju – do njih je, ja ću biti tu da im pomognem”, kazao je novi trener Budućnost.

Džudović, koji će na klupi Budućnosti debitovati protiv Rudara u Pljevljima narednog vikenda, zahvalio je predsjedniku kluba Veselinu Mijaču na povjerenju, a čelnicima Fudbalskog saveza i selektoru Miodragu Raduloviću, čiji je saradnik bio, na razumijevanju da je dobio priliku da napravi korak naprijed u karijeri.

Bonus video: