Anćeloti: Imamo zdravu atmosferu, lijepo je trenirati ovu ekipu

Real sinoć savladao Ajntraht iz Frankfurta 2:0 i osvojio Superkup Evrope

3891 pregleda 2 komentar(a)
Anćeloti, Foto: Reuters
Anćeloti, Foto: Reuters

Karlo Anćeloti je osvojio još jedan trofej - Italijan je sinoć sa Realom stigao do pehara u Superkupu Evrope i upotpunio svoju kolekciju trofeja.

Madriđani su u Helsinkiju golovima Alabe i Benzeme savladali Ajntraht iz Frankfurta 2:0.

"Cilj nam je bio da ih poremetimo centaršutevima na drugoj stativi. Analiza nam je pokazala da je to njihova slabost. Na kraju smo poveli iz takve situacije. Meč je bio komplikovaniji nego što je izgledao", rekao je trener Reala Karlo Anćeloti nakon meča.

Drugi gol postigao je Benzema. Francuz je najavio još jednu uspješnu sezonu.

"Benzemini golovi su nas i doveli do ove utakmice. Iako nije pogodio u finalu Lige šampiona, jer je imao nešto drugačiju ulogu nego inače, njegovi golovi protiv Mančester sitija, Čelsija i Pari Sen Žermena su nam i omogućili da igramo s Liverpulom za trofej prošle sezone. On je izuzetno važan igrač za nas, lider, i nema sumnje, trenutno je najbolji fudbaler na svijetu. Imao je sjajnu prošlu sezonu, a u ovoj već korača ka Zlatnoj lopti. Za mene nema dileme, treba dati Zlatnu loptu Karimu Benzemi", jasan je Anćeloti.

Pohvalio je Italijan kompletnu ekipu.

"Lijepo je trenirati ovu grupu igrača. Imamo zdravu atmosferu, pozitivne vibracije su među svima, a dobre igre i pobjede nam dodatno pomažu".

Real u nedjelju na startu La Lige gostuje Almeriji.

Bonus video: