Real se izjednačio sa Milanom i Barsom, Benzema prestigao Raula, Anćeloti rekorder

Real sinoć savladao Ajntraht iz Frankfurta 2:0 i peti put u istoriji osvojio Superkup Evrope

4322 pregleda 1 komentar(a)
Fudbaleri Reala, Foto: Reuters
Fudbaleri Reala, Foto: Reuters

Novu sezonu fudbaleri Real Madrida počeli su osvajanjem trofeja - "merengesi" su sinoć u Helsinkiju savladali Ajntraht iz Frankfurta 2:0 i stigli do pehara u Superkupu Evrope.

Madriđani su rutinski osvojili još jedan trofej, postigli po gol u oba poluvremena, a strijelci su bili David Alaba i Karim Benzema.

Real je sinoć osmi put igrao za trofej Superkupa Evrope i peti put ga osvojio. "Kraljevski klub" je 2002. godine savladao Fejnord, 2014. Sevilju, dvije godine kasnije istog protivnika i 2017. Mančester junajted. Izgubili su od Čelsija 1998, Galatasaraja 2000. i gradskog rivala Atletika 2018. godine. Sa pet osvojenih trofeja Real se izjednačio na vrhu liste sa Milanom i Barselonom.

A Karlo Anćeloti je od sinoć trener sa najviše trofeja Superkupa Evrope - četiri. Prestigao je Pepa Gvardiolu koji ima tri pehara. Anćeloti je po dva puta bio najbolji sa Milanom i Realom.

Karlo Anćeloti
foto: Reuters

I Karim Benzema je sinoć ispisao istoriju. Francuz je postigao drugi gol na utakmici i na drugom mjestu vječne liste strijelaca "kraljevića" prestigao Raula. Raul je postigao 323 pogotka, Benzema jedan više. Na prvom mjestu je neprikosnoven Kristijano Ronaldo sa 450 golova.

A strijelac prvog pogotka na "Olimpijskom stadionu" David Alaba postigao je četvrti gol na 47 utakmica u svim takmičenjima za Real. Reprezentativac Austrije je najefikasniji defanzivac kluba računajući i prošlu sezonu.

Jedan od stubova Reala je i golman Tibo Kurtoa. Belgijski reprezentativac je blistao u finalu Lige šampiona protiv Liverpula, a i sinoć je sačuvao mrežu. Na četiri prethodna finala u evropskim i domaćim takmičenjima Kurtoa nije primio gol. Ukupno, na ta četiri meča sakupio je 19 odbrana.

Interesantno, Karlo Anćeloti je sinoć u startnu postavu uvrstio istih 11 fudbalera koji su počeli meč protiv Liverpula u finalu Lige šampiona.

A o dominaciji Reala svjedoči i sljedeći podatak - Madriđani su od posljednjih 19 finala u evropskim i domaćim takmičenjima izgubili samo dva!

Bonus video: