katalonci nisu ispoštovali obaveze prema la ligi

Barsa u problemu, dvojica novajlija možda već sada napuste klub

Nije isključeno da do kraja avgusta odu Andreas Kristensen i Frenk Kesi

9303 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Barselona je po mišljenju mnogih, uglavnom konkurenata, odradila bahat prelazni rok, iako je daleko od finansijski stabilnog kluba.

Dovela je Roberta Levandovskog, Rafinju, Žila Kundea za preko 150 miliona eura, stigli su i Andreas Kristensen i Frenk Kesi bez obeštećenja nkaon što su im istekli ugovori sa Čelsijem odnosno Milanom.

Barsi je, dakle, kupovina išla veoma dobro, ali je zakazala prodaja, pa je 48 sati pred prvi meč u sezoni u La Ligi (protiv Rajo Valjekana na "Nou kampu") u situaciji da ne može da registruje nijedno pojačanje.

Katalonci još nisu ispunili obaveze prema La Ligi koje nameće finansijski fer-plej, pa je veliko pitanje sa kojim snagama će Ćavi ući u sezonu.

"Izašli smo iz bolnice", bio je nedavno slikovit predsjednik kluba Đoan Laporta objašnjavajući kako je Barsa prevazišla probleme.

U kakvom je problemu "blaugrana" govori i to što nije nemoguće da ostane bez dvojice igrača koje je dovela početkom ljeta - Kristensena i Kesija.

I jedan i drugi imaju u ugovoru klauzulu koja im omogućava da napuste "Nou kamp" bez obeštećenja u slučaju da ne budu registrovani do prve utakmice u sezoni.

Spekuliše se da bi Kesi mogao da se vrati u Milan, kao i da situaciju oko danskog štopera prati Inter.

Svi, ipak, vjeruju da će Barsa pronaći način da sačuva pojačanja.

Jedna varijanta je da sa menadžerima igrača pronađe zajednički jezik, a druga da neki od starosjedilaca u timu (Đerard Pike, Đordi Alba, Serhio Buskets) pristanu na manja godišnja primanja.

La Liga još nije verifikovala ni ugovore Levandovskog, Rafinje i Kundea, ali ni Usmana Dembelea i Serđija Roberta koji su potpisali nastavak saradnje.