Brnović: Moramo vratiti samopouzdanje igračima; Giljen: Nije samo Savović kriv, bio je profesionalac

Još nije poznato da li će Brnović voditi ekipu sjutra (20) protiv Iskre u 4. kolu Meridianbet Prve crnogorske fudbalske lige

13009 pregleda 20 komentar(a)
Nenad Brnović danas u Nikšiću, Foto: Savo Njunjić
Nenad Brnović danas u Nikšiću, Foto: Savo Njunjić

Prije nekoliko dana je najavljeno, a danas je ozvaničeno - Nenad Brnović je novi trener Sutjeske.

Brnović dolazi iz Partizana gdje je radio kao trener omladinaca, a na klupi crnogorskog šampiona naslijedio je Miliju Savovića, sa kojim je u ponedjeljak sporazumno raskinut ugovor.

Bivši vezni igrač danas će odraditi prvi trening sa ekipom, ali još nije poznato da li će biti na klupi sjutra (20) u Nikšiću protiv Iskre u 4. kolu Meridianbet Prve crnogorske fudbalske lige.

"To još ne znam. Nedavno sam potpisao ugovor. Uradićemo sve da izguramo i to, ali nisam siguran da će biti završeno. Bilo bi dobro da već sjutra sjednem na klupu i da krenemo sa pobjedom", rekao je Brnović na današnjoj konferenciji.

Brnović nije krio zadovoljstvo zbog dolaska u Nikšić.

"Ponosan sam što me je uprava jednog od najvećih crnogorskih klubova pozvala da budem trener. Nadam se da ću odgovoriti zadatku. Trudiću se da dam svoj maksimum, da budem profesionalan, da pokušamo da napravimo dobre rezultate i da imamo dobru igru koja će zadovoljiti naše navijače. Imao sam priliku da upoznam tim - nije idealna situacija, ali ne plašim se, jer vjerujem da je ekipa kvalitetna", kazao je Brnović.

Poručio je da će ekipa pod njegovim vođstvom igrati ofanzivno.

"Mora da se igra ofanzivno, pretendujem ofanzivan fudbal. Nadam se da će sve ići kako sam zamislio. Očekujem da ćemo se, poslije lošijeg starta, pokrenuti i vratiti Sutjesku na prave staze."

Brnović je kazao da će danas ili sjutra biti poznato ko će mu pomagati u stručnom štabu.

"Posljednjih dana smo pričali na tu temu. Znaće se danas ili sjutra. Većina ljudi iz prošlog stručnog štaba je otišla. Jasno je da mi treba pomoć pravih ljudi. Nadam se da ćemo brzo naći prava rješenja."

Iza Sutjeske je loš start sezone - ekipa je eliminisana iz Evrope bez postignutog gola, u domaćem šampionatu je osvojila četiri od mogućih devet bodova.

"Prioritet u ovoj situaciji je vratiti samopouzdanje igračima. Jednostavno, poslije slabijih izdanja u Evropi samopouzdanje kod ekipe je palo. To je prioritet i na tome ćemo raditi u narednom periodu. Igrači imaju kvalitet, vjerujem da će se ta naša hemija poklopiti. Danas ću raditi prvi trening sa ekipom, tako da sjutra ne mogu mnogo da očekujem. Tražiću da igraju slobodnije nego u posljednje vrijeme, da budu disciplinovani i da daju onoliko koliko mogu u ovom trenutku."

Nakon tri kola Dečić i Petrovac su na vrhu sa maksimalnim učinkom. Sutjeska ima četiri boda, Budućnost je bez bodova, uz meč manje.

"Dečić i Petrovac su napravili ozbiljne ekipe. Sutjeska i Budućnost su imali najveće promjene u igračkom kadru i rezultat to najbolje pokazuje. Dobro je za crnogorski fudbal da nisu samo Sutjeska i Budućnost kandidati za titulu. Mislim da će prvenstvo biti nikad neizvjesnije", poručio je Brnović.

Giljen: Savović je bio dobar prema igračima, nije samo njegova krivica

Kapiten Sutjeske Vladan Giljen poručio je da nije samo bivši trener Milija Savović kriv za rezultate. Rekao je da su krivi svi, te da će se potruditi da već sjutra protiv Iskre ekipa ostvari pobjedu.

"Okrećemo se susretu sa Iskrom. Malo nas je poremetio odlazak trenera. Milija je bio baš dobar prema igračima, radio je profesionalno svoj posao. Nije bila samo njegova krivica, već svih nas ovdje, ali na kraju se sve slomi na trenera. Daćemo sve od sebe protiv Iskre i nadamo se dobrom rezultatu", rekao je Giljen.

Mitrović: Sutjeska je klub koji mora da ima najveće domete

Predsjednik Sutjeske Marko Mitrović poručio je da je cilj Sutjeske i ove sezone osvajanje titule kao i da je to saopšteno novom treneru.

"Mi smo u prelaznom roku napravili dosta izmjena. Naša ekipa je prošle sezone igrala fantastično, svi igrači su imali zapaženu ulogu u osvajanju titule i to nije promaklo nijednom menadžeru i sportskom radniku. Bila su velika interesovanja za naše igrače i dosta naših fudbalera je promijenilo sredinu. Kao što sam najavio prošle, tako i ove sezone, ali i svake naredne - Sutjeska sa bilo kojom upravom i bilo kojim stručnim štabom mora imati najviše domete. To je rečeno i šefu stručnog štaba, on to zna, iz ove je sredine i zna da je Sutjeska klub koji mora da ima najveće domete. Tako će biti i ove sezone."

Mitrović se osvrnuo i na početak ove sezone.

"Jeste delikatan trenutak - otišao je trener koji je osvojio titulu. Zahvalili smo se Savoviću na odličnoj saradnji i velikom uspjehu. Vidjeli ste da nije krenulo u Evropi, da ni u šampionatu nije bilo najbolje. O novom treneru sam dobio sve najbolje preporuke - radi se o izuzetnom profesionalcu i čovjeku", rekao je Mitrović.

Bonus video: