Turbo Arsenal sa brazilskim šmekom, moćni Siti, Mitrović tragičar Fulama

Mitrović promašio penal za pobjedu nad Vulverhemptona

12779 pregleda 0 komentar(a)
Žezus i Martineli, Foto: Reuters
Žezus i Martineli, Foto: Reuters

Mančester siti je bio moćan i u drugom meču sezone, ali tim o kome se priča na startu Premijer lige je Arsenal.

Rano je za zaključke, ali djeluje da su "tobdžije" Mikela Artete spremne za veliki iskorak u odnosu na prošle turbulentne godine - nakon sigurnih 2:0 protiv Kristal Palasa u gostima, došla je atraktivna pobjeda nad Lesterom 4:2 na Emirejtsu.

Navijači su dobili i novog idola, predstavio im se Gabrijel Žezus, "višak" iz Sitija, koji je najavio golgetersku formu u predsezoni, a u prvom zvaničnom meču na domaćem terenu pogodio dva puta, upisao i dvije asistencije.

"Igrali smo protiv teškog protivnika. Zadovoljni smo. Svaki dan radim na tome da budem što bolji strijelac. Zato sam i došao. Nisam bio nesrećan u Sitiju, samo sam želio da igram više i klub je to razumio", rekao je Žezus.

Prvi gol brazilskog napadača je bio spektakularan, iz koljena je pogodio suprotni ugao, da bi do poluvremena povisio na 2:0.

Kod rezultata 2:1, Žezus je asistirao Granitu Džaki za 3:1, da bi nakon još jedne prijetnje "lisica" (Medison za 3:2), još jedan Brazilac stavio tačku - Gabrijel Martineli je sa ivice šesnaesterca precizno tukao u donji lijevi ugao.

Siti, koji je u prvom kolu savladao Vest Hem 2:0 u gostima, otvorio je seriju mečeva na Etihadu sa ubjedljivih 4:0 protiv povratnika Bornmuta.

Od 19. do 37. minuta pogađali su Gundogan, De Brujne i Foden, u drugom dijelu samo je Lerma pogodio - sopstvenu mrežu.

Aleksandar Mitrović je prije sedam dana bio heroj Fulama, dvostruki strijelac u remiju sa Liverpulom, a danas tragičar - prvi strijelac londonskog kluba imao je idealnu šansu da donese pobjedu svom timu protiv Vulverhemptona u gostima, ali nije iskoristio penal. Njegov šut desetak minuta prije kraja zaustavio je Žose Sa...

Meč dana, pravi premijerligaški, odigrali su Sautempton i Lids.

Gosti su golovima Rodriga u 46. i 60. minutu vodili 2:0, domaćin preko Ariba i Voker-Pitersa stigao do 2:2...

Bonus video: