Pad velikana, Ten Hag otvorio novi problem: Imali smo plan, igrači su ga bacili u smeće

Ten Hag je u obraćanju medijima veći dio krivice svalio na igrače, konstatuju fudbalski analitičari u Engleskoj, što bi mogao da bude i dodatni problem gigantu sa Old traforda

12974 pregleda 2 komentar(a)
Erik ten Hag, Foto: REUTERS
Erik ten Hag, Foto: REUTERS

Trener Mančester junajteda Erik ten Hag izvinio se navijačima zbog katastrofalnog poraza 4:0 od Brentforda u subotu, uz tvrdnju da su igrači planove prije meča bacili u "kantu za smeće".

Ten Hag je u obraćanju medijima veći dio krivice svalio na igrače, konstatuju fudbalski analitičari u Engleskoj, što bi mogao da bude i dodatni problem gigantu sa Old traforda.

Junajted, 20 puta šampion Engleske, prvi put u 30 godina je posljednji na tabeli, nakon dva uzastopna poraza, od Brajtona na startu i juče od Brentforda.

"Primili smo golove iz pojedinačnih grešaka. Imali smo taktički plan, a onda smo ga bacili u kantu za smeće", kazao je Holanđanin.

Povezani članci

13. Avgust 2022.

Gigant dotakao dno - ili može još gore?

Junajted je posljednji put osvojio titulu u Premijer ligi prije devet godina u posljednjoj sezoni sa Aleksom Fergusonom na klupi.

To je bio kraj jedne ere i početak lutanja...

“Teško mi je”, rekao je Ten Hag.

„Za 35 minuta primili smo četiri gola. Ovo nije moguće. Tim mora da preuzme odgovornost. Oni su dobri igrači i moraju da preuzmu odgovornost na terenu, kao tim i kao pojedinci, a to je ono što mi nismo uradili", rekao je on.

“Tražio sam od njih da igraju sa vjerom i da preuzmu odgovornost za učinak, a oni to nisu uradili. Nemojte pogrešno da me shvatite, i trener je odgovoran, ja imam najveću odgovornost, preuzimam je. I radiću na tome. Moram igračima da dam veru, ali i oni to moraju sami da je imaju”.

Kritike stižu sa svih strana.

"Uspjeh je potrošiti milijardu funti i biti ovako loš", rekao je Gari Nevil.

"Ako ste mislili da Junajted ne može više pasti, to se upravo dogodilo. Ovi igrači su pod tri različita trenera dokazali da nisu dobri. Nemaju samopouzdanja, potrebna im je pomoć. Ovo je novo dno. A čini se da ga Junajted konstantno produbljuje ", kazao je Nevil.

Bonus video: