Sampaoli ubijeđen da će Argentina igrati na SP: Pozicija nije ugodna, ali sve zavisi od nas

Iz Južne Amerike direktno u Rusiju idu prve četiri ekipe, dok peta ide u interkontinentalni baraž i igraće protiv Novog Zelanda
0 komentar(a)
Horhe Sampaoli, Foto: Reuters
Horhe Sampaoli, Foto: Reuters
Ažurirano: 06.10.2017. 09:44h

Selektor fudbalske reprezentacije Argentine Horhe Sampaoli rekao je danas da njegova ekipa nije u dobroj poziciji, ali da vjeruje da će izboriti plasman na Svjetsko prvenstvo (SP) 2018.

"Naša pozicija nije baš ugodna, ali i dalje sve zavisi samo od nas", rekao je Sampaoli.

Fudbaleri Argentine su prošle noći odigrali 0:0 sa Peruom u Buenos Ajersu u južnoameričkim kvalifikacijama za Mundijal u Rusiji.

Iz Južne Amerike direktno u Rusiju idu prve četiri ekipe, dok peta ide u interkontinentalni baraž i igraće protiv Novog Zelanda.

Fudbaleri Argentine, popularni "gaučosi" su trenutno šesti na tabeli sa 25 bodova, koliko ima i Peru na petom mjestu, Kolumbija i Čile imaju bod više, Urugvaj je sakupio 28 bodova, a prvoplasirani Brazil 38.

Plasman u Rusiju iz Južne Amerike do sada je obezbijedio samo Brazil.

"Ja sam ubijeđen da ćemo biti na Svjetskom prvenstvu ako nastavimo da igramo kao danas. Argentina je danas bila daleko superiornija u odnosu na Peru. Uvjeren sam da ćemo biti na Svjetskom prvenstvu", rekao je Sampaoli.

U ostalim utakmicama odigranim prošle noći, Paragvaj je pobijedio Kolumbiju sa 2:1, Čile je istim rezultatom slavio protiv Ekvadora, dok su Urugvaj i Venecuela, odnosno Brazil i Bolivija odigrali 0:0.

Argentina u posljednjem kolu kvalifikacija igra protiv Ekvadora, a sastaće se i Urugvaj-Bolivija, Peru-Kolumbija, Brazil-Čile i Paragvaj-Venecuela.

Šanse za plasman na Svjetsko prvenstvo već su izgubili Ekvador, Venecuela i Bolivija.

Bonus video: