Suđenje slavnom fudbaleru za seriju silovanja: "On je predator koji žrtvama nije dao ni šansu"

Dvije žene rekle su policiji da su ih silovala obojica na zabavama u Mendijevoj vili od više miliona funti. Pet njih je reklo da ih je silovao ili seksualno zlostavljao isključivo Mendi, a šest Saha

10909 pregleda 0 komentar(a)
Mendi napušta sud, Foto: Reuters
Mendi napušta sud, Foto: Reuters

Fudbaler Mančester sitija Benžaman Mendi silovao je žene u “zaključanim sobama” u svojoj vili, rečeno je danas na suđenju francuskom fudbaleru.

Mendi je zloupotrijebio svoje bogatstvo i slavu da bi namamio žene u svoj dom u Češiru, Mančester, i silovao ih kada su ili rekle “ne” ili su bile previše pijane da bi pristale, kazao je tužilac Timoti Krej.

On je rekao da je Mendi nalazio žene u noćnim klubovima u Mančesteru, često uz pomoć svog prijatelja, 41-godišnjaka po imenu Luis Saha Maturi, kome se takođe sudi po više tačaka silovanja i seksualnih napada.

Tužilac Krej rekao je poroti da je Mendi bio poznat fudbaler u vrijeme zločina.

“Imao je ugovor sa Sitijem i bio je pobjednik Svjetskog prvenstva sa reprezentacijom Francuske“, rekao je Krej.

“Slava privlači pažnju. Slava donosi i novac. I zbog Mendijevog bogatstva i statusa, drugi su bili spremni da mu pomognu da dobije ono što želi.”

Jedan od Sahinih poslova bio je „pronalaženje mladih žena i stvaranje situacija u kojima bi te mlade žene mogle da budu silovane i seksualno zlostavljane“, dodao je Krej.

“Žena su u svoje domove dovodili isključivo zbog seksa. Postajali su predatori koji žrtvama nisu dali ni šansu“, dodao je Krej.

Dvije žene rekle su policiji da su ih silovala obojica na zabavama u Mendijevoj vili od više miliona funti. Pet njih je reklo da ih je silovao ili seksualno zlostavljao isključivo Mendi, a šest Saha.

Oni negiraju sve optužbe.

Navodni Mendijevi zločini su se, kako se navodi, dogodili u njegovoj vili u blizini Maklsfilda, između 2018. i 2021. Najbliži grad, Prestberi, nalazio se 15 minuta hoda neosvijetljenom seoskom stazom, rekao je tužilac.

„To je izolovano mjesto”, rekao je Krej na suđenju.

Neke od žena rekle su policiji da su im po dolasku oduzeli telefone. To je navodno trebalo da zaštiti Mendija i druge od neželjenih snimaka na društvenim mrežama, ali ih je takođe onesposobilo da pozovu pomoć, naveo je Krej.

“Jedna od žena rekla je da je otišla u Mendijevu kuću da upozna drugog muškarca i jasno je stavila do znanja da nije tamo da bi imala seks sa fudbalerom, ali je on pokušao da je siluje bez obzira na to. Druga je detektivima rekla da je imala menstruaciju kada je silovana. Jedna žena, koja optužuje oba muškarca za silovanje, tada je imala 17 godina“, kazao je Krej.

Dvije žene su rekle da ih je Mendi silovao u zaključanim sobama – kancelariji i glavnoj spavaćoj sobi.

“U današnje vrijeme niko ne može da sumnja da 'ne znači ne'. Pravo da kažeš 'ne' ne gubiš jer si bio u noćnom klubu, ili ste otišli ​​u kuću fudbalera da se zabavljate”, rekao je Krej.

Tužilac je rekao poroti da će optuženi vjerovatno tvrditi da su žene koje su prijavile silovanje i seksualni napad „voljno pristale na seks, često sa entuzijazmom“.

Mendi je optužen za osam silovanja i za jedan seksualni napad.

Bonus video: