(Ne)očekivani derbi: Pod Malim brdom direktan obračun za prvo mjesto

Meridianbet 1. CFL, večeras svi mečevi 4. kola - dok Sutjeska i Budućnost s novim trenerima traže izlazak iz krize, Petrovac i Dečić, jedina dva tima s maksimalnim učinkom u dosadašnje tri runde, igraju za prvo mjesto (20 h)

12853 pregleda 3 komentar(a)
Faust i Mendi, napadački tandem Petrovca, Foto: Meridianbet 1.CFL
Faust i Mendi, napadački tandem Petrovca, Foto: Meridianbet 1.CFL

Mečevi 4. kola Meridanbet Prve Crnogorske fudbalske lige igraju se večeras, uključujući i (ne)očekivani derbi - Petrovac i Dečić, dva tima koja su poravnata na vrhu, jedine ekipe s maksimalnim učinkom nakon tri odigrane runde, sudariće se večeras na stadionu “Mitar Mićo Goliš” (20 h, TV Arenasport).

Kolo koje je trebalo da se igra za vikend, ali je odloženo zbog cetinjske tragedije i trodnevne žalosti, donosi i dva trenerska debija, na klupama najvećih klubova u Crnoj Gori - novi kormilar Budućnosti Miodrag Džudović krenuće iz Pljevalja i okršaja s Rudarom (19 h), a trener Sutjeske Nenad Brnović domaćim duelom s Iskrom (takođe 19).

Četvrta runda donosi još “derbi sjevera” (Jedinstvo-Franca - Jezero), kao i “derbi juga”, koji se doduše igra u Podgorici na Kampu FSCG (Arsenal - Mornar).

NAJEFIKASNIJI NAPAD PROTIV NAJBOLJE ODBRANE

Petrovac ne samo da je jedna od dvije najbolje ekipe za sada, već je i najefikasnija ekipa u minulih tri kola, sa sedam postignutih golova.

Izabranici Mladena Lambulića će i u jednom od najtežih ispita do sada zaigrati ofanzivno - na gol više, sve s ciljem da sami ostanu na vrhu tabele.

"Odradili smo odlične pripreme, igrali drugačije od ostalih. Na isti način smo otvorili prvenstvo, a na krilima dobrih rezultata došla je i atmosfera u timu, koja je na vrunskom nivou”, kaže golman Petrovca Milan Jelovac, koji je u prelaznom roku stigao iz subotičkog Spartaka.

U Petrovcu je sve spremno za pravi derbi...

”Igramo meč za prvo mjesto, ali spremamo se kao za svaku drugu utakmicu. Naravno, idemo na pobjedu i nadamo se da će publika uživati u dobrom fudbalu.”

Petrovac - najefikasnija ekipa do sada, protiv Dečića - jedine ekipe koja još nije primila gol.

”Imaju vrlo dobru ekipu, istakao bih njihov pojedinačni kvalitet, naročito u ofanzivnom dijelu. Pretpostavljam da će nas napasti, takav im je stil, ali i mi ćemo učiniti sve da uzmemo tri boda”, dodao je Jelovac.

Trijumfom pod Goricom u prošlom kolu Tuzani su pokazali šampionski kvalitet - na drugo vezano gostovanje protiv ekipa koje pretenduju ka vrhu ponovo stižu s pobjedničkim ambicijama.

”Znamo koliko teško gostovanje nas čeka, jer pobjede Petrovca u prva tri kola sigurno nisu došle slučajno. Nismo ni mi, međutim, slučajno dobili tri meča. Želimo nova tri boda”, jasan je Danilo Pešukić, krilni fudbaler Dečića.

Dva tima su iskočila u prvi plan zahvaljujući pobjedama u dosadašnja tri kola, ali i lošim rezultatima, na papiru, glavnih favorita, Budućnosti i Sutjeske.

”Ne bježimo od toga da ćemo se boriti za trofeje, ali mi smo samo jedan od kandidata za titulu. Budućnost i Sutjeska će biti u vrhu, to je neminovno, a krize su normalna i prolazna stvar”, istakao je Pešukić.

SUTJESKA TRAŽI POVRATAK USPJESIMA

Samo jedna pobjeda u prva četiri kola, a sve nakon razočaravajućeg nastupa u Evropi i poslije masovnog odliva fudbalera na ljeto - može li Sutjeska da reaguje, s Nenadom Brnovićem na klupi?

Rival kraj Bistrice je Iskra, ekipa koja traži prvi gol ove sezone.

”Malo nas je poremetio odlazak trenera, što je i normalno, Milija Savović je bio baš dobar prema igračima, radio je profesionalno svoj posao. Na kraju krajeva, nije bila samo njegova krivica, već svih nas ovdje, ali na kraju se sve slomi na trenera. Daćemo sve od sebe protiv Iskre i nadamo se dobrom rezultatu”, rekao je kapiten Sutjeske, golman Vladan Giljen.

Džudović pred debi: Organizacija i disciplina

Budućnost je nakon dva odigrana meča bez bodova, prvi put od 2006. godine ima takav učinak, prvi put je na dnu tabele.

To mora da se promijeni, kaže Miodrag Džudović, koji je početkom prošle sedmice naslijedio Aleksandra Nedovića.

Prvo iskušenje je sudar s Rudarom u Pljevljima (18 h, RTCG).

"Pokušaćemo da maksimalno iskoristimo dobre strane koje ovaj tim ima i uraditi sve da ostvarimo pozitivan rezultat. Naš fokus je da budemo organizovani i disciplinovani, to je ono što moramo da ispunimo na novom početku i da bismo napravili promjenu na tabeli”, rekao je Džudović.

Rudar u Pljevljima - uvijek neugodno gostovanje za Budućnost.

"Rudar ima iskusne igrače, lidere poput Nikolića, Šahmana, Talovića, Živkovića... Ima i iskusnog trenera, koji, siguran sam, izvlači maksimum iz ekipe, ali ambicija i cilj Budućnosti je da uvijek ide na pobjedu”, kazao je Džudović.

CFL 4. KOLO

Rudar – Budućnost 18

Sutjeska – Iskra 19

Jedinstvo – Jezero 19

Petrovac – Dečić 20

Arsenal – Mornar 20

Standings provided by SofaScore LiveScore

Bonus video: